Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Dănuț Lupu, dat în urmărire. Fostul fotbalist a fost condamnat cu executare, dar nu este în țară

Dănuț Lupu, fost fotbalist la Dinamo și Rapid, a fost condamnat definitiv la șapte luni și 10 zile de închisoare, pentru că a condus fără permis valabil. Fostul sportiv, în vârstă de 56 de ani, are la dispoziție 24 de ore să se predea la Penitenciarul Rahova.

02/10/2023 , 14:05

Dănuț Lupu, dat în urmărire internațională

Fostul fotbalist nu se află în țară, motiv pentru care a fost dat în urmărire internațională/

Dănuț Lupu a declarat pentru fanatik.ro că se va preda în weekend.

Lupu a contestat hotărârea prin care instanța l-a condamnat la închisoare, cu executare. Magistrații Curții de Apel au respins luni recursul fostului fotbalist. Astfel, va rămâne în vigoare decizia pronunțată inițial de Judecătoria Cornetu, iar Lupu va face 7 luni și 10 zile de închisoare, potrivit Gazeta Sporturilor.

Dănuț Lupu, prins de mai multe ori fără permis

Potrivit presei sportive, Dănuţ Lupu a rămas fără permis de conducere în aprilie 2001, când a fost prins băut la volan. A încercat în mai multe rânduri să redobândească carnetul de conducere, fără succes.

Fostul fotbalist a fost prins de mai multe ori conducând fără permis, ultima dată în iunie 2022, când a fost oprit de o brigadă a Poliţiei Rutiere, care i-a întocmit dosar penal, fiind apoi trimis în judecată, potrivit Agerpres.

În februarie 2023, Judecătoria Cornetu l-a condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, având în vedere că el mai avea o condamnare anterioară de 6 luni cu suspendare, primită în iulie 2020 la Curtea de Apel Galaţi, tot pentru conducere pe drumurile publice fără permis.

"În primul rând, regret ce s-a întâmplat. Am fost nevoit. Pur şi simplu, mă duceam la spital. Îmi era rău şi martorii au declarat acelaşi lucru. Acum, ştiţi cum e în viaţă, chiar dacă faci anumite greşeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate... Până la urma urmei, e greşeala mea. Nu aş schimba nimic, pentru că eu cred că sănătatea fiecărui om e mai importantă ca orice", declara la acea vreme Dănuţ Lupu pentru ziarul Gândul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE