Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice. Acuzațiile procurorilor la adresa președintelui Rapidului

Daniel Niculae este urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice, au anunțat vineri procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Președintele Rapidului este acuzat că i-ar fi sprijinit financiar și moral atât pe liderul galeriei, cât și pe ceilalți ultrași inculpați în acest caz.

Potrivit anchetatorilor, Niculae este acuzat că ”în data de 27.01.2024, a sprijinit material și moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate, inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal), sprijinul material oferit în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal, constând în oferirea unor sume de bani pentru achiziționarea materialelor pirotehnice, fiind și de acord ca persoanele neidentificate să folosească materialele pirotehnice, fără drept, în incinta stadionului în data de 27.01.2024 transmițând acest acord liderului grupării, oferind astfel și sprijin moral”.

Daniel Niculae, acuzat că ar fi încurajat galeria să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meciului Rapid - FCSB

”În data de 09.03.2024, l-a sprijinit moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal) sprijinul moral oferit autorilor necunoscuți în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal constând în aceea că a fost de acord ca autorii neidentificați să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meci de fotbal disputat în data de 09.03.2024 (Rapid - FCSB, n.red), transmițând liderului grupării, acordul său în acest sens, după ce acesta din urmă l-a solicitat pentru ca membrii galeriei să acționeze fără a afecta relația pe care o are cu clubul de fotbal pe care îl susține, înlesnind astfel activitatea infracțională constând în deținerea, transportarea și folosirea de materiale pirotehnice, fără drept, la începutul meciului de fotbal”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

De asemenea, anchetatorii au percheziționat, miercuri, 24 aprilie, stadionul echipei de fotbal, ”ocazie cu care a fost identificată în incinta acestuia o încăpere la care avea acces exclusiv liderul grupării, cheile pentru deschiderea acesteia fiind puse la dispoziția organelor de urmărire penală de către o rudă a acestuia”.

”Încăperea era folosită pentru depozitarea tobelor, steagurilor și a altor materiale folosite de galerie. Totodată, în cauză procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului față de 16 inculpați”, arată sursa citată.

Acuzațiile procurorilor la adresa liderului galeriei Rapidului

”La data de 17.04.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au extins acțiunea penală față de 2 inculpați, persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept (...), respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept (2 acte materiale)

În fapt, în sarcina primului inculpat s-a reținut că, în data de 14.03.2024 a deținut fără drept mai multe materiale pirotehnice la adresa de reședință, după cum urmează:

  • 34 cutii inscripționate „Triplex Stroboskop 90 Sek”, cat. F2, a câte 3 buc. articole pirotehnice tip stroboscop fiecare - total 102 buc.;
  • 1 buc. articol pirotehnic sub formă de cilindru, inscripționat „Enigma Fireworks” –CACTUS RAIN;
  • 31 buc. articole pirotehnice sub formă de cilindru, neinscripționate, la exterior fiind din carton de culoare maro;
  • 14 cutii a câte 10 buc. articole pirotehnice fiecare tip petarde luminoase inscripționate „Pyro Boom 2 - Flash Banger – petardă luminoasă”, cat. F4 - total 140 buc.
  • 23 buc. articole pirotehnice sub formă de cilindru, culoare verde, inscripționate „Pirotecnica Manna” KL F2/NR REJ 2806-F2-001191;
  • 6 buc. articole pirotehnice tip torță, culoare albă, cu capace în laterale de culoare roșie și verde, inscripționate pe capace „FDF”; 14 buc. articole pirotehnice tip torță, formă cilindrică, inscripționate „Pirotecnica Manna - Torcia Manna”, KL T1 NEC”, au mai precizat procurorii care instrumentează acest caz.

La mijlocul lunii martie, Daniel Niculae, președintele FC Rapid, a fost audiat ca suspect într-un dosar în care este vizat și liderul galeriei, potrivit surselor Euronews. Acționarul Rapidului, Dan Șucu, a declarat că dosarul ”are legătură cu arme, muniții”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE