Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Daniel Horodniceanu, acuzat de abatere disciplinară. Procurorul va fi judecat de Secția pentru Procurori în materie discplinară

Daniel Horodniceanu este acuzat de abateri disciplinare, după incidentul din trafic când a fost filmat în timp ce amenința doi polițiști.

Este concluzia Inspecției Judiciare care spune că acesta a avut o atitudine agresivă și intimidantă asupra agenților.

Cazul său va fi judecat de Secția pentru Procurori în materie discplinară, care ar putea propune și sancțiuni.

Astfel, inspectorii judiciari au reţinut că fapta procurorului care, fiind oprit în trafic de agenţi de poliţie, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresivă, intimidantă, de natură să pună interlocutorii într-o poziţie umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui să îl aibă în public orice magistrat, constituie abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. a) din Legea 303/2022 raportat la art. 104 din Legea 161/2003 republicată, cu modificările ulterioare.

De asemenea, inspectorii au reţinut că fapta procurorului care, în cadrul interacţiunii cu agenţii de poliţie, şi-a declinat şi afirmat repetat calitatea de procuror, a ameninţat cu repercusiuni ulterioare prin implicarea superiorilor agenţilor de poliţie, sugerând că ar avea relaţii sau influenţă cu scopul de a primi un tratament favorabil şi de a-şi rezolva problemele în alt cadru decât cel reglementat pentru toţi cetăţenii, constituie abatere disciplinară prevăzută de art. 271 lit. m) din Legea 303/2022.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză, informează sursa citată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE