Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dâmbovița Delivery 2023. Plimbări gratuite pe Râul Dâmbovița, cu canotcile Patzaichin

Râul Dâmbovița a fost în weekend spațiu de agrement, așa cum își dorea regretatul campion olimpic Ivan Patzaichin. Cine s-a plimbat pe malurile râului din zona cartierului Timpuri Noi, și s-a încumetat, a putut face gratuit o plimbare cu barca sau canotca inventată de Patzaichin.

Ivan Patzaichin a încercat de acum 10 ani să transforme malurile râului într-o promenadă cu spații verzi unde trecătorii să își petreacă timpul liber. A 4-a ediție a evenimentului Dâmbovița Delivery 2023 a revitalizat în acest weekend zona Timpuri Noi – Mihai Bravu. Scopul acestui eveniment a fost de a reconecta participanții cu apa.

Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23: Probabil într-un an-doi o să vedem primele rezultate, în cadrul acestui proiect foarte amplu, care de fapt își propune să transforme Dâmbovița dintr-o diametrală de trafic care traversează București într-o parte în alta, să devină o diametrală de aer curat, verde și de spațiu public nou.

Cine nu a avut curaj să încerce o plimbare cu canotcile Patzaichin în inima Capitalei, s-a putut relaxa la unul dintre atelierele din zona de promenadă. Gurmanzii nu au fost nici ei uitați. Au putut savura bunătăți din diverse colțuri ale lumii, deserturi și băuturi pentru toate gusturile.

Valentin Talabă, organizator: Avem două scene de muzică, foarte multe ateliere pentru copii, pentru adulți. Pot experimenta diverse ateliere de lucru cu materiale, pot face graffitti și pot dezvolta creativitatea și oamenii pot petrece foarte plăcut aici.

Sorin Cobuz, arhitect: Este o sculptură colaborativă, unde așteptăm mii de participanți să vină să pună câte un băț și să participe împreună la a face această artă. Prin acest demers încercăm să-i facem pe oameni și pe copii mai conștienți că arta este accesibilă tuturor, ideea să înceapă să aibă o idee și să o pună în practică.

Dâmbovița trece prin cele mai importante zone din București. Cotroceni, Izvor sau Piața Unirii sunt doar câteva dintre ele. Singura zonă unde locuitorii Capitalei se pot plimba pe malul râului este la Biblioteca Națională. Acolo sunt construite terase și există zonă de promenadă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE