Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Promenadă pietonală între Unirii și Izvor. Primăria anunță realizarea unui traseu pietonal și de biciclete

Centrul Capitalei ar putea fi, într-un viitor nu foarte îndepărtat, mult mai atractiv și mai prietenos pentru bucureșteni și pntru turiști, deopotrivă. Primăria are pe listă mai multe proiecte pentru amenajarea malurilor Dâmboviței, iar primarul Nicușor Dan a anunțat că între Piața Unirii și Podul Izvor ar urma să apară un tronson de promenadă pentru pietoni și bicicliști. Proiectul ar urma să fie gata în cel mult un an și jumătate.

Într-un răspuns pentru Euronews România, Primăria Capitalei a transmis că are pe lista de investiții pentru 2023 mai multe proiecte pentru amenajarea râului Dâmbovița. Proiectul intitulat Cheiul Dâmboviței Unirii-Izvor își propune să transforme centrul Capitalei într-un spațiu public destinat petrecerii timpului liber.

Potrivit Primăriei, studiul de fezabilitate a fost realizat și urmează să se obțină autorizația de construire. Ulterior, va fi demarată procedura de achiziție publică privind execuția lucrărilor.

Parte a proiectului care își propune să valorifice râul Dâmbovița este și refacerea celebrului Pod al Calicilor, care va lega Centrul Istoric de zona Palatului de Justiție. Lucrările ar urma să fie finalizate într-un an, un an și jumătate, adică după alegerile locale, programate anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE