Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cutremur în nord-vestul Chinei: cel puțin 118 persoane au murit

Cel puțin 118 persoane au murit, în urma unui cutremur care s-a produs luni seara, într-o regiune muntoasă din nord-vestul Chinei, a informat marți presa de stat a țării, potrivit AP.

Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare în Gansu și Qinghai. Cutremurul a provocat peste 500 de răniți, a avariat grav drumuri și locuințe și a întrerupt comunicațiile și electricitatea, potrivit rapoartelor presei.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,2 s-a produs luni în apropierea graniței dintre cele două provincii, la o adâncime relativ mică, de 10 kilometri, chiar înainte de miezul nopții, a anunțat China Earthquake Networks Center.

Cutremurul a fost resimțit în mare parte din zonele limitrofe, inclusiv în Lanzhou, capitala provinciei Gansu, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de epicentru.

Cutremurele sunt frecvente în China. În august, un cutremur cu magnitudinea 5,4 a lovit estul ţării, rănind 23 de persoane şi provocând prăbuşirea a zeci de clădiri, transmite Agerpres.

Cel mai puternic cutremur din China din ultimii ani a fost cel cu magnitudinea de 7,9, în 2008, când au murit aproape 90.000 de oameni în Sichuan. Cutremurul a devastat orașe, școli și comunități rurale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE