Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum va fi vremea la mare și la munte în minivacanța de Sfânta Maria

Românii se pregătesc de minivacanța de Sfânta Maria. Meteorologii anunță 33 de grade la mare. Vremea va fi frumoasă și la munte, dar este recomandat ca bagajul să conțină și o haină groasă, pentru că dimineața va fi răcoare.

Mihai Timu, meteorolog ANM: "De duminică încolo vorbim de o revenire a vremii călduroase, adică temperaturi de peste 30° în Câmpia Română.

Luni și marți, în mare parte din țară, vor fi maxime, în general între 28 și 32. La malul mării în această minivacanță prelungită vor fi 33°.

Pentru ziua de Sfântă Mărie există o probabilitate de ploaie în partea de sud și sud-est a teritoriului, dar și pe litoral.

Vestea mai puțin plăcută este apa mării, care continuă să stagneze, va avea undeva pe la 20-22°. E destul de mică față de alți ani. Ar trebui în perioada asta să avem undeva în jurul a 24°.

Pentru cei care se vor duce la munte, este recomandat pună în bagaj și ceva de îmbrăcat, pentru că diminețile rămân răcoroase, cu temperaturi chiar și sub 10-12°. La începutul săptămânii viitoare contăm pe o încălzire și la munte, la orele prânzului valorile vor depăși 20°, spre 24-25° în Valea Prahovei."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE