Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată monopostul Ferrari SF-24, noul model înainte de ”era Hamilton”

Ferrari, cea mai titrată echipă din istoria Formula 1, a prezentat marți noua mașină ”SF-24” pentru viitoarea ediție a Campionatului Mondial. Monopostul va fi ultimul pe care-l va pilota Carlos Sainz jr. Din 2025, spaniolul îi va ceda locul pilotului englez Lewis Hamilton, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

În luna ianuarie, pilotul monegasc Charles Leclerc și-a reînnoit contractul pe mai multe sezoane cu echipa Ferrari. Alături de spaniolul Carlos Sainz va beneficia de noul monopost, care va încerca să pună capăt supremației Red Bull.

”SF-24” este al 70-lea model de monopost Ferrari construit pentru Campionatul Mondial de Formula 1 şi care a fost prezentat virtual tuturor fanilor echipei italiene.

Carlos Sainz, despre noul monopost SF-24 al Ferrari. ”Abia aştept să o pot conduce pe circuit”

Potrivit sursei citate, monopostul păstrează culoarea roşie care reprezintă tradiţia mărcii Ferrari, precum și detalii de culoare în alb şi galben. În afara funcţiei estetice, aceste elemente au rolul de a reprezenta o legătură cu oraşul Modena (provincia Emilia Romagna), locul naşterii lui Enzo Ferrari.

În schimb, negrul îşi pierde din proeminenţă, rămânând doar în partea inferioară a maşinii şi la haloul de protecţie.

Carlos Sainz a făcut o evaluare a noului monopost, înainte de ultimul său sezon la Ferrari.

”Când am văzut prima dată «SF-24», am vrut să intru în ea şi să pornesc motorul. Abia aştept să o pot conduce pe circuit, pentru că aşa cum arată simulatorul este un pas înainte pe care ni-l dorim cu toţii.

Obiectivul este să avem o maşină mai manevrabilă şi, prin urmare, cu un ritm constant de cursă, care sunt cerinţele de bază pentru a lupta la victorie”, a spus Sainz jr.

De asemenea, Charles Leclerc a afirmat că-i place mult noul proiect, ''în special noile detalii ale caroseriei în alb şi galben".

Cei doi piloţi vor mai aştepta câteva zile pentru a testa noul model pe emblematicul circuit Fiorano din Maranello (Modena), sediul Ferrari, din motive comerciale.

Sezonul 2024 de Formula 1 va debuta pe 2 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului, pe circuitul din Sakhir.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE