Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată Lamborghini Lanzador, conceptul de bolid electric cu peste 1.300 de cai putere. Rivalizează cu Lucid și Tesla

Lamborghini Lanzador este conceptul de bolid electric, ce a fost prezentat oficial la Monterey Car Week. Modelul Ultra GT cu patru locuri dispune de tracțiune integrală și poate dezvolta o putere de peste un megawatt, adică peste 1.300 de cai putere.

Prin strategia de decarbonizare, acesta va fi cel de-al patrulea model al constructorului din Sant'Agata Bolognese și va intra în producție, cel mai probabil, după anul 2028.

VEZI GALERIA
6 imagini

Conceptul complet electric este un Gran Turismo care în materie de design care combină elementele inspirate de la modelele Revuelto și Urus.

”Cu acest concept, inaugurăm un nou segment auto, Ultra GT, care este pregătit să ofere clienților o experiență de condus nouă și de neegalat, una care este prin excelență Lamborghini, datorită tehnologiilor revoluționare”, a declarat Stephan Winkelmann, președinte și CEO al Lamborghini.

Lanzador este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, prin care asigură un sistem de tracțiune integrală, pentru toate suprafețele și pentru orice stil de condus.

Italienii spun că aceste sistem electric oferă o putere maximă de peste un megawatt. Aceasta este echivalentul a 1.341 de cai putere, ceea ce ar plasa Lanzador între un Lucid Air Sapphire (920 kW) și un Tesla Roadster (1.100 kW), conform The Verge.

Prin noua variantă de sistem de control Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), șoferul poate ajusta în mod independent sistemele de control, în timp ce se află pe drum prin intermediul comenzilor de pe volanul sport. Poate schimba în mod activ comportamentul mașinii și își poate crea propriul profil în funcție de stilul de condus.

Lamborghini Lanzador are interiorul realizat din materiale reciclate

Interiorul este realizat aproape în întregime din materiale reciclate, toate produse în Italia. Tabloul de bord, scaunele și panourile ușilor conțin lâna Merino. Tapițeria conține fire realizate din materiale. Spuma scaunelor sport conține fibre modelate cu ajutorul unei imprimante 3D.

De asemenea, și carbonul integrat pe în consola centrală și în panourile ușilor este unul carbon regenerat, spun reprezentanții Lamborghini.

Lamborghini face în continuare schimbări pentru ca toate modelele sale din gamă să fie electrice. Până în 2024, italienii vor introduce tehnologie mild-hybrid sau plug-in hybrid pentru modelele actuale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE