Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cuba a aprobat căsătoriile între persoane de același sex printr-un referendum istoric

Publicat de: Euronews

Cuba recunoaște dreptul la căsătorie și adopție pentru cuplurile de același sex. Noua lege întăreşte și drepturile copiilor, ale persoanelor în vârstă şi ale persoanelor cu handicap şi introduce posibilitatea de a recunoaşte legal mai mulţi taţi şi mai multe mame, în afară de părinţii biologici. Autoritatea Electorală din Cuba a anunţat că noul cod al familiei a fost aprobat prin referendum, cu 66%.

Aproximativ două treimi din populație au votat pentru noul Cod al Familiei, care va permite căsătoria între persoane de același sex, sarcinile surogat și va acorda cuplurilor gay dreptul de a adopta copii. Este un moment istoric pentru Cuba.

„Toate familiile beneficiază (nr. de noul cod), bătrânii, bunicii, toată lumea și de aceea am spus da cu votul meu”, a precizat Urselia Morales, alegator.

Proiectul vine la aproape trei ani de la inițiere. Președintele Diaz-Canel a votat la Havana duminică dimineață și a spus că este încrezător că votul va aproba noul Cod.

„Cred că ceea ce a contribuit cel mai mult, indiferent dacă votăm da sau nu, este că toți am devenit mai puțin egoiști, toți ne-am uitat mai mult spre familii, spre societate, cu toții. Am aflat mai multe despre realitățile noastre familiale și sociale”, a declarat Miguel Diaz-Canel, președintele Cubei.

Este pentru prima dată când cubanezii au fost chemaţi să se pronunţe asupra unei legi prin referendum.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE