Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cu mașina electrică în vacanță. Mircea a parcurs 2.000 de kilometri cu un cost de aproape 400 de lei

Un drum din România până în Grecia, adică vreo 2.000 de kilometri l-a costat aproape 400 de lei cu mașina electrică. Jurnalistul auto Mircea Meșter a povestit la Euronews că a parcurs în același timp distanța pe care anul trecut a făcut-o la volanul unei mașini cu motor termic. Însă a simțit totuși unele dezavantaje.

Mircea Meșter, jurnalist: „Poate să pară o aventură atunci când vorbim despre cei care nu au condus niciodată o mașină electrică sau nu știu cum arată infrastructura pentru mașini electrice în 2022, nu e perfect.”

Jurnalistul este de părere că mașina electrică nu elimină dieselul, benzina și mașinile hibride.

Mircea Meșter, jurnalist: „În momentul ăsta, trebuie văzută ca pe o alternativă la diesel și la benzină, cumperi mașină electrică dacă ai unde să o încarci acasă sau la birou. Noi avem destul de multe stații de încărcare electrice, doar că au fost montate pe alocuri haotic, e foarte important să ai stații rapide care să fie amplasate în tranzit, ca mașinile care au nevoie de ele la drum lung, să nu trebuiască să intre în oraș.”

În țara vecină sunt stații rapide, unde încărcarea se face imediat.

Mircea Meșter, jurnalist: „Bulgarii stau foarte bine, au stații foarte rapide, de 150 kw plus, unde eu am încărcat în 15-20 de minute, de la 30% la 90%. Însă grecii stau foarte prost. Grecii stau probabil cel mai prost din UE. Poți să încarci și la o priză normală, la hotel sau la o casă pe care ți-o rezervi în Grecia, în 12 ore peste noapte, poți să încarci 20-25 kw/h.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE