Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Croaţia va avea considerabil de câştigat din aderarea la Schengen, spune premierul croat

Publicat de: Euronews

Croaţia este complet pregătită să adere la spaţiul Schengen la 1 ianuarie, ceea ce înseamnă un flux mai rapid şi mai ieftin de bunuri şi servicii, o competitivitate sporită pentru economia croată şi un impact considerabil asupra veniturilor din turism, a declarat miercuri premierul croat Andrej Plenkovic, relatează agenţia croată de presă Hina, citată de Agerpres.

Aderarea va fi de asemenea un stimulent suplimentar pentru investitorii străini, a spus premierul, care a prezidat o şedinţă a grupului de lucru interdepartamental pentru aderarea Croaţiei la Schengen.

Croaţia va fi pe deplin pregătită pentru tranziţie la punctele de trecere a graniţei pentru traficul rutier, feroviar şi maritim şi va fi pregătită şi pentru traficul aeroportuar din 26 martie, a precizat el.

Doar cu timpul vom înţelege cel mai bine ce mult le uşurează viaţa cetăţenilor aderarea la Schengen, care îmbunătăţeşte totodată comunicarea şi sosirea turiştilor şi investitorilor, a mai adăugat Plenkovic.

Acesta a asigurat pe de altă parte că alegerea politică a Croaţiei şi a guvernului său este de a nu instala bariere sau garduri la graniţa cu Bosnia-Herţegovina, ci, dimpotrivă, se doreşte intensificarea eforturilor de prevenire a migraţiei ilegale, în cooperare strânsă şi transparentă cu poliţia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE