Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Criză majoră la spitalele din Gaza. Numărul victimelor este ridicat, iar resursele sunt insuficiente

Spitalele din Gaza se confruntă cu o criză fără precedent. Nu mai fac față numărului mare al victimelor, după bombardamentele masive ale Israelului. La rândul lor și lucrătorii de pe ambulanțe spun că își pun viața în pericol.

Răniții ajung cu greu la Al-Shifa, un spital din Gaza care a rămas fără paturi și chiar fără locuri la morgă. Corpurile celor uciși în bombardamentele israeliene sunt depozitate afară, în saci. Drumul până la spital este periculos atât pentru pacienți, cât și pentru paramedici. Există informații că un ambulanțier a fost vizat de un lunetist.

60% dintre cei uciși – femei și copii

Bashar Murad, doctor, directorul Semilunii Roșii: ”Noi echipajele de pe ambulanță ne confruntăm cu mari provocări, nu putem evacua pacienții din cauza bombardamentelor continue ... Până acum am murit 4 lucrători de pe ambulanță. Prima țintă a fost în nordul Gaza, cu o rachetă ghidată, 3 dintre oamenii noștri au fost uciși. A doua oară s-a întâmplat în estul orașului Gaza, în ciuda obținerii informației de la Crucea Roșie pentru evacuarea oamenilor, am fost surprinși de tirurile unui lunetist israelian.” 

Ministerul Sănătății din Gaza spune că 60% dintre cei uciși și răniți sunt femei și copii.

Muhammad Al-Louh, lucrător pe ambulanță, coleg al celui vizat de un lunetist: ”Ce le-au făcut acești copii, care dorm în casele lor? Deci, întreaga lume știe că vom rămâne pe acest pământ. Acesta este pământul copiilor noștri. Aceste crime trebuie să se oprească.”

Au existat mai multe apeluri pentru stabilirea coridoarelor umanitare după ce Israelul a ordonat evacuarea imediată a nordului Gaza înaintea unei operațiuni masive la sol.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE