Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Criza gazelor în Europa. Germanii au început să ia măsuri pentru a reduce consumul de energie

Cererea Comisiei Europene de scădere a consumului de gaz în țările comunitare obligă la căutarea de soluții rapide. Nesiguranța importurilor de gaze din Rusia, de care Germania este dependentă, îi îngrijorează și pe oamenii simpli, și pe cei din lumea afacerilor.

Germanii au început să ia măsuri pentru a reduce consumul de energie. Într-un bloc de apartamente din Köln, boilerele sunt oprite peste noapte pentru a reduce facturile și cantitățile de gaz folosit. Alții spun că nu au probleme, chiar dacă acum apa din piscina blocului nu mai este caldă.

Nicole Metzinger, locuitoare din Köln: „Îmi place așa rece, sunt mulțumită cu asta. Dar știu că o mulțime de oameni nu vor fi fericiți cu acest lucru”.

Alți locatari din același bloc sunt nemulțumiți. Ei acuză guvernul german că se bazează prea mult pe gazul importat din Rusia. De aceeași părere sunt și oamenii de afaceri.

Thorsten Zimmermann, Camera de Comerț din Köln: „Problema actuală este marea incertitudine (despre) ce va urma. Depindem foarte mult de aprovizionarea cu energie și de deciziile politice luate la Moscova. E o situație pe care nu am mai văzut-o până acum”.

O bună parte a gazului natural folosit în Germania vine din Rusia. În cazul în care Moscova va decide întreruperea totală a livrărilor, cel mai mult de suferit va avea economia, în special industria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE