Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Piedone amenință că dă ANI în judecată. Agenția îl acuză pe primar de conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, miercuri, că a constatat un conflict de interese de natură administrativă în cazul primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, după ce acesta şi-ar fi numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spaţiilor comerciale.

28/02/2024 , 15:06

Cristian Popescu Piedone amenință că va da în judecată ANI

Cristian Popescu Piedone amenință că va da în judecată Agenția Națională de Integritate, după ce instituția a anunțat că primarul sectorului 5 se află în incompatibilitate pentru conflict de interese. Piedone este acuzat că și-a numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.

Edilul a transmis un comunicat, în care susține că Agenția a dat întâi PRESEI concluziile anchetei care îl vizează, și abia apoi i-a comunicat și lui acuzațiile. Într-o postare pe Facebook, Piedone susține că totul este o campanie îndreptată împotriva sa, după ce și-a anunțat candidatura la primăria Capitalei.

”Interesele politico-securiste nu vor un gospodar care să lupte pentru cetățeni și pentru oraș”, spune Cristian Popescu Piedone. El mai adaugă că nu se va lăsa intimidat și va da în judecată Agenția Națională de Integritate.

Acuzațiile ANI

Potrivit unui comunicat al ANI, în exercitarea atribuţiilor de primar, Popescu Piedone a emis şi a semnat dispoziţia de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidenţa Legii 550/2002, calitate de pe urma căreia a obţinut un folos material (venituri încasate în anii 2021 şi 2022) în valoare totală de 109.520 lei.

"Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70 şi 71 din Legea 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) şi art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019", arată Agenţia Naţională de Integritate.

De asemenea, ANI spune că a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Robert Florin Ion, funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, după ce, în perioadele 27 august - 3 octombrie 2022 şi 19 noiembrie 2022 - 3 ianuarie 2023, a exercitat simultan cu funcţia publică cu statut special şi o altă funcţie remunerată în sectorul privat, funcţia exercitată în sectorul privat fiind incompatibilă cu calitatea de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare.

Romică Orăşanu, secretar general în cadrul Primăriei Comunei Dudeşti, judeţul Brăila, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 27 ianuarie - 28 februarie 2023, pe parcursul căreia raportul de serviciu din funcţia de secretar general a fost suspendat, exercitând funcţia de consilier personal în cadrul cabinetului primarului comuna Dudeşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE