Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crearea de profiluri de dating și prietenii false: Acestea sunt unele dintre cele mai ciudate joburi pe care le poți face online

Te-ai săturat de programul de la 9 la 5? Iată câteva dintre alternativele ciudate și minunate din care poți câștiga cu nimic altceva decât un laptop și o pereche de șosete de calitate.

Newsflash: lumea online este un loc ciudat. Și în timp ce ne putem îngrijora de evoluția unor site-uri precum ChatGPT, poate că ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze sunt unele dintre căile de carieră nebunești care au apărut undeva în mijlocul hobby-urilor noastre preferate: social media și timpul petrecut în fața ecranului, potrivit Euronews Next.

În timp ce criza costului vieții face ravagii în Europa și companiile din toate sectoarele reduc mai mult personal, nu am judeca dacă unele dintre locurile de muncă enumerate aici vă vor inspira să renunțați la programul de la 9 la 5 și să vă apucați de ceva mai puțin convențional.

La urma urmei, de ce să stai la un birou opt ore pe zi când ai putea fi plătit să stai la cinema cu un străin care te plătește cu ora pentru a-i fi prieten?

Iată câteva dintre cele mai ciudate locuri de muncă din care și tu ai putea trăi în lumea online.

Deveniți un influencer pe TikTok filmând fiecare detaliu al vieții

Acesta este doar un subansamblu al unui colț în continuă creștere din social media: creatorii de conținut de lifestyle.

Îți amintești zilele în care oamenii erau judecați pe Instagram pentru că își fotografiau prânzul? Este la fel, dar cu steroizi la standarde olimpice și, în mod ciudat, cu un număr mare de urmăritori.

S-ar putea să vă întrebați de ce ar vrea cineva să cunoască fiecare detaliu minuscul al zilei unui străin, de la rutina de îngrijire a pielii până la modul în care își curăță suprafețele din bucătărie. Dar în 2023 putem confirma: apetitul există. Iar oamenii profită de el.

De fapt, a devenit o industrie atât de profitabilă, încât Franța pune acum la punct o "lege de referință privind influencerii" care reglementează acest domeniu, iar autoritățile fiscale vor să se asigure că vor primi și ele o parte din această afacere.

Creatorii de conținut de stil de viață tind să își câștige banii din publicitate și parteneriate plătite. Aceștia variază de la "microinfluenceri", care, în general, se consideră că au în jur de 10 000-50 000 de urmăritori, care ar putea câștiga între 100 și 500 de euro pe post, până la "megainfluenceri" (peste un milion de urmăritori) care ar putea primi până la 10 000 de euro pentru o singură postare.

Influencerii existau cu mult înainte ca TikTok să devină un mijloc de comunicare obișnuit, dar platforma de clipuri video scurte nu a făcut decât să stimuleze cererea de conținut pe... ei bine, practic, pe orice.

Vindeți șosetele murdare și pozele cu picioarele voastre unor străini

Nu spunem că fetișurile cu picioarele sunt un fenomen care a apărut odată cu internetul, dar lumea online le-a făcut mult mai accesibile (și mai acceptabile), alături de orice alt fetiș cu care o persoană poate fi sau nu înclinată.

Insider a raportat recent venitul lunar al unei femei care vinde imagini și videoclipuri cu picioarele sale, precum și cu șosetele murdare, unor clienți care sunt dispuși să plătească până la 500 de euro numai pentru șosete.

Potrivit Insider, femeia, care a lucrat anterior în domeniul coafurii, a descoperit site-ul "Fun with Feet" în timpul pandemiei, când activitatea încetinise și nu se știa când lucrurile vor reveni la normal.

Doamnelor, domnilor, non-binari - nu există un moment mai bun decât prezentul pentru a vă răsfăța cu o pedichiură și un set proaspăt de șosete de bumbac. Un pic de investiție în picioarele voastre ar putea să vă ajute să treceți peste criza costului vieții.

Primiți bani pentru a fi prietenul cuiva

Într-o notă mai serioasă, dacă ne gândim la repercusiunile care pot veni odată cu progresele tehnologice, cu social media care ne domină subconștientul și cu dependența noastră tot mai mare de dispozitive, media globală a timpului petrecut în fața ecranului este de aproximativ șapte ore pe zi.

Nu este de mirare, așadar, că problema oamenilor care simt că nu au prea mult timp pentru a crea legături autentice în persoană se înrăutățește.

În SUA, de exemplu, ponderea persoanelor care spun că nu au deloc prieteni apropiați a crescut de la 3% în 1990 la 12% în 2021, potrivit sondajelor realizate de Gallup și Survey Center on American Life.

Din fericire, există locuri de muncă legitime pregătite să exploateze ratele noastre crescânde de singurătate globală. De exemplu, RentAFriend.com, unde poți fi angajat pentru a te alătura prietenului tău cel mai bun, aka angajatorul tău, la evenimente cum ar fi întâlniri de familie, evenimente sportive sau pur și simplu pentru a petrece timpul.

Site-urile web de acest tip facilitează, de asemenea, accesul persoanelor care îi pot învăța pe alții abilități precum gătitul sau o limbă nouă, sau pot arăta cuiva orașul sau localitatea lor. Așadar, nu este chiar atât de tragic pe cât pare.

RentAFriend.com precizează că ai putea câștiga în jur de 10 euro pe oră, dar clienții tăi vor trebui să plătească pentru alte costuri suplimentare, cum ar fi bilete la evenimente, cafele sau mâncare și băuturi.

Creați profilurile de dating ale altor persoane și ajută-le să se îndrăgostească

În mod similar, dacă te mândrești cu abilitățile tale în materie de aplicații de dating, există o piață pentru a-ți monetiza bunurile.

Cunoscut profesional sub numele de scriitor fantomă de întâlniri online, responsabilitățile tale vor varia de la redactarea unui profil la gestionarea unei conversații până când clientul tău se simte pregătit să preia frâiele.

Nu vă faceți griji, nu se va aștepta de la dumneavoastră să vă prezentați la întâlnirea în sine. Aceasta este o altă profesie.

Dubios din punct de vedere moral? Puțin. Nu știm sigur unde se află linia dintre a fi un ghostwriter și un catfish, dar vă puteți aștepta să câștigați între 80 și 100 de euro pe profil, ca punct de plecare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE