Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crăciunul, sărbătorit în apele unui lac din Germania. 40 de oameni au intrat în apa rece ca gheața

Crăciunul poate fi sărbătorit și altfel. Membrii unui club de înnotători din Berlin s-au scăldat în apele reci ale unui lac. Ei respectă această tradiție în fiecare an cu credința că astfel vor fi sănătoși.

„Când e ger, totul are mai mult farmec”

Zero grade au fost dumincă la Berlin. 40 de curajoși s-au scăldat în Lacul Oranke deși temperatura apei nu depășea două grade Celsius. Înainte de a plonja, înnotătorii au cântat și colinde.

„Sunt convins că ajută la întărirea organismului. Nu m-am îmbolnăvit practic niciodată și știu că nici membrii clubului de înot nu s-au îmbolnăvit niciodată. Nu poți fi imun la orice, dar îți poți menține corpul sănătos. Când apa este înghețată, este, desigur, mai frumos. Când lipsește gheața, se numește înot de iarnă. Când e ger, totul are mai mult farmec. Dacă ninge, e și mai bine”, spune un participant.

„Este o nebunie ce se întâmplă aici. E frumos că oamenii se uită la noi și se gândesc că înghețăm. De fapt, înotul în apa rece a lacului e foarte sănătos. Eu nu mă îmbolnăvesc niciodată”, spune o femeie.

Creștinii ortodocși au tradiția de a se scălda în râuri sau lacuri de Bobotează.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE