Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coșul premierului Ciolacu, mai scump cu 5%. Produsele cumpărate de acesta acum o lună costă cu 5,47 lei mai mult

A trecut o lună de la momentul la care premierul Marcel Ciolacu publica deja celebrul bon fiscal prin care le arăta românilor ce a cumpărat cu aproape 100 de lei. Astăzi, aceleași produse, la același supermarket, costă cu 5 lei și 47 de bani mai mult. Dacă produse precum iaurtul, zahărul sau uleiul au rămas la aceleași valori, merele, castraveții și ceapa s-au scumpit. 

La o lună de la momentul la care premierul Ciolacu publica lista de cumpărături, prețurile mai multor produse s-au schimbat. De exemplu, kilogramul de mere Golden din România costă acum 4,49 lei, față de 2,99 lei, cât era acum patru săptămâni.

Sunt și alte produse ale căror prețuri au crescut, comparativ cu luna trecută

Kilogramul de castraveți Cornichon costă acum 7 lei și 49 de bani, cu trei lei mai mult. Kilogramul de ceapă galbenă este cu 50 de bani mai scump, iar cel de cartofi albi cu zece bani.

Prețurile pentru ulei, telemea de oaie, ouă sau bere au rămas aceleași, iar salata verde este mai ieftină. La promoție, o bucată costă 1 leu și 99 de bani. Aceeași listă de cumpărături a costat cu 5 lei și 47 de bani mai mult față de acum o lună, când premierul Marcel Ciolacu publica pe Facebook bonul fiscal cu suma de 93 de lei și 50 de bani.

Cele mai recente date publicate de INS arată că valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie formată din doi adulți și doi copii este de aproape zece mii de lei pe lună.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE