Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Costume istorice la Festivalul Getodava. Daci, romani, gladiatori și sânzâiene pe stăzile din Iași

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Paradă inedită pe străzile din Iași cu daci, romani și gladiatori. Peste 170 de participanți readuc istoria în zilele noastre, iar în acest weekend vor reconstitui în capitala Moldovei lupte dintre daci și romani.

Festivalul istoric Getodava a început cu parada costumelor, paradă care a adunat în jur mii de spectatori dornici să fotografieze și să surprindă fiecare detaliu.

Daci, romani, gladiatori, sânzâiene, medievali, pe stăzile din Iași

Cu toții s-au plimbat pe străzile orașului Iași, din Piața până la Palatul Culturii și înapoi, adunând în jurul lor mii de oameni care și-au dorit să fotografieze și să surprindă fiecare detaliu de costum.

Cei peste 170 de membri din 12 asociații din țară, Bulgaria și Italia și-au propus ca în acest weekend să readucă lumea din basme și legende. Vor să le dăruiască oamenilor istoria pe viu prin costumele pe care le poartă, prin luptele pe care le vor face pe pârtia de pe Sărărie din Iași.

Festivalul istoric Getodava este la a III-a ediție și va avea loc pe pârtia de ski din Copou, Iași.

Distribuie

Taguri