Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Coreea de Sud ripostează cu rachete aer-sol după testul balistic al Phenianului

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Armata Coreei de Sud a anunțat că a lansat miercuri trei rachete aer-sol de precizie, în condițiile în care regimul nord-coreean a testat o rachetă balistică, iar proiectilul a căzut în apropiere de apele sud-coreene.

Rachetele au fost lansate în ape „în apropierea liniei de limită nordică, la o distanţă corespunzătoare zonei în care a lovit racheta nord-coreeana", se arată într-un comunicat al Armatei sud-coreene, preluat de Agerpres.

Oficialii de la Seul susțin că vor răspunde „sever oricărei provocări”.

Coreea de Nord a lansat miercuri cel puțin 10 rachete de diferite tipuri, iar unul dintre proiectile a căzut prima dată în apropierea apelor teritoriale sud-coreene.

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a catalogat lansarea rachetei balistice nord-coreene drept „o invazie teritorială”.

Yoon "a subliniat că provocarea nord-coreeană este o invazie teritorială de facto de către o rachetă care a trecut linia de limită nordică pentru prima dată de la divizarea" peninsulei, se arată într-un comunicat al preşedinţiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE