Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Sud mobilizează avioane de luptă și trage focuri de avertizare, după ce dronele nord-coreene i-au încălcat spațiul aerian

Coreea de Sud a mobilizat avioane de război și elicoptere de atac și a tras focuri de avertizare după ce dronele nord-coreene i-au încălcat spațiul aerian, a declarat armata sud-coreeană.

Coreea de Sud a urmărit dronele care treceau din Coreea de Nord peste ceea ce este cunoscută drept linia de demarcație militară dintre cele două țări, după ce le-a detectat în Vest pe cerul orașului Gimpo, în jurul orei 10.25 (0125 GMT), a spus armata.

În timp ce se lupta pentru a contracara dronele, un avion de atac ușor KA-1 din Coreea de Sud s-a prăbușit la scurt timp după ce a părăsit baza sa Wonju din estul țării, a declarat un oficial al ministerului apărării. Cei doi piloți ai săi au reușit să scape înainte de accident și se află la spital.

Ministerul transporturilor din Coreea de Sud a declarat mai devreme că zborurile cu plecare de pe aeroporturile sale Incheon și Gimpo au fost suspendate în urma unei cereri din partea armatei.

Suspendarea a început la ora 13.08 la Gimpo și la 13.22 la Incheon și a durat aproximativ o oră înainte ca plecările zborurilor să se reia în jurul orei 14.10, a declarat un oficial al ministerului pentru Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE