Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Sud interzice comerțul cu carnea de câine. Legea intră în vigoare din 2027 și pune capăt unei practici vechi de secole

Coreea de Sud a adoptat o lege care interzice sacrificarea câinilor și comerțul cu carnea lor. Măsura urmărește să pună capăt practicilor vechi de secole și va intra în vigoare în 2027. Cei care încalcă legea, riscă o pedeapsă de până la trei ani de închisoare. 

Cu 208 voturi pentru și două abțineri, anunț că interzicerea sacrificării, creșterii și vânzării de carne de câine pentru consumul uman a fost adoptată.

Încercările anterioare de interzicere au fost întâmpinate cu nemulțumiri din partea crescătorilor de câini destinați consumului. Legea prevede însă și compensații pentru cei care vor trebui să renunțe la afacerile lor. Deși consumul cărnii de câine este o tradiție de secole, tinerii din Coreea de Sud salută adoptarea noii legi.  

”Cu toate că era un lucru tradițional pentru coreeni să mănânce carne de câine, și eu și alte generații mai tinere considerăm că nu este etic ca oamenii să mănânce sau să omoare câini din orice motiv”, spune un cetățean. 

”În zilele noastre, există multe familii care adoptă animale de companie. Dacă privim statisticile, cred că interzicerea (cărnii de câine n.r.) este un pas în direcția cea bună”, a explicat un altul. 

Oficialii sud-coreeni au transmis că vor sprijini vânzătorii, măcelarii și proprietarii de restaurante care își vor pierde afacerile. Potrivit statisticilor, doar anul trecut în Coreea de Sud existau peste 1.600 de restaurante unde carnea de câine era consumată sau comercializată. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE