Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Sud spune că are dovezi ale unui acord de arme între Coreea de Nord şi Hamas

Serviciile secrete sud-coreene au dovezi privind posibila utilizare a unor arme nord-coreene de către organizaţia militantă palestiniană Hamas, conform unor relatări din mass-media, citate de AFP.

Arme nord-coreene folosite de militanții Hamas

Ziarul sud-coreean JoongAng Daily a relatat marţi că Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) a publicat o fotografie a unei grenade propulsate de rachetă F-7 fabricate în Coreea de Nord, care a fost folosită de Hamas. Marcajele de pe siguranţă sunt în coreeană.

Există de mult timp rapoarte despre un posibil acord de arme între Hamas şi Coreea de Nord. Phenianul a negat că armele nord-coreene au fost folosite în atacul Hamas şi al altor grupuri extremiste asupra Israelului din 7 octombrie, care a declanşat războiul din Gaza.

NIS a prezentat luni fotografii cu o bazooka dezmembrată şi a confirmat relatările din mass-media americane despre posibile livrări de arme din Coreea de Nord către Hamas.

NIS a precizat că au fost colectate dovezi concrete cu privire la amploarea şi calendarul livrărilor de arme nord-coreene. Cu toate acestea, nu au putut fi furnizate detalii suplimentare, pentru a proteja informatorii şi relaţiile diplomatice.

Postul Vocea Americii (VOA) a relatat săptămâna trecută că a primit fotografii cu bazooka nord-coreeană prin canale diplomatice. Rezoluţiile Organizaţiei Naţiunilor Unite interzic Coreii de Nord să exporte arme.

Conform VOA, forţele armate israeliene au declarat că au confiscat arme nord-coreene în Fâşia Gaza de când a început războiul.

Conform guvernului american, Phenianul a livrat recent Rusiei lansatoare de rachete şi mai multe rachete balistice.

Rachetele nord-coreene au fost, de asemenea, folosite în războiul în desfăşurare al Rusiei în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE