Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Controversele în BOR continuă. ÎPS Teodosie despre Vasile Bănescu: "Vorbește chiar împotriva Bisericii, nu reprezintă Biserica"

Discutiile continuă în interiorul Bisericii Ortodoxe Române după lansarea ideii ca Paștele ortodox să fie sărbătorit odată cu cel catolic.

ÎPS Teodosie îl acuză pe Vasile Bănescu că nu respectă regulile bisericii pentru că are o a doua soție. Anterior, Bănescu a sugerat că Teodosie ar fi un Gică Contra și nu știe gramatică.

Arhiepiscopul Tomisului: "Este om vrednic de compătimire"

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a mers la mănăstirea Dervent pentru a oficia liturghia de Izvorul Tămăduirii. Acesta a vorbit și despre purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: "Cred că este un accident în viața lui, în mintea lui. Are a doua soție, care a fost categoric împotriva religiei și atunci ce să aștepți dintr-o atmosferă de familie foarte controversată? Este om vrednic de compătimire, care are nevoie de rugăciune. El nu se roagă, de aceea vorbește chiar împotriva Bisericii, nu reprezintă Biserica."

Răsounsul lui Vasile Bănescu

Replica purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române a venit pe Facebook.

"Minciuna cruntă, insolentă și obscenă expectorată public, atacul la persoana și mai ales la familia cuiva, atac alimentat de ură creștină (...) dezonorează total", a scris Vasile Bănescu.

Tot o postare a fost cea care l-a stârnit pe arhiepiscopul Tomisului.

Fără să îi dea numele lui Teodosie, Vasile Bănesu a scris, în mediul online, că: un reprezentant oficial al Bisericii ar trebui să se exprime corect gramatical și să nu se certe cu evidența, evitând astfel ipostaza jenantă a antipaticului și recidivistului personaj Gică Contra.

Săptămâna trecută, Arhiepiscopul Tomisului a respins ideea ca Paștele ortodox să fie sărbătorit la aceeași dată cu cel catolic.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: "E Paștele adevărat, acolo unde vine Lumina Sfântă. Au catolicii sfântă lumină? Nu au! Au alții? Nu au! Toți se adună la lumina ortodocșilor. Și strigă adevărata lumină a ortodocșilor."

Fostul ambasador al României la Vatican, Teodor Baconschi, și profesorul Adrian Papahagi, sunt cei care au avansat, în spațiul public, ideea celebrării simultane a Paștelui de către creștini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE