Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Controverse după Festivalul de la Sanremo. Ambasadorul israelian îl atacă pe cântărețul Ghali pentru că a spus "opriți genocidul"

Ambasadorul Israelului în Italia, Alon Bar, a declarat duminică că Festivalul Sanremo Song a fost folosit pentru a răspândi ura, după ce cântărețul Ghali a făcut un apel la "Stop Genocidului" în ultima seară a evenimentului, sâmbătă.

"Sunt indignat de faptul că scena Festivalului Sanremo a fost exploatată pentru a răspândi ura și provocarea într-un mod neglijent și iresponsabil. În masacrul din 7 octombrie, printre cele 1.200 de victime se numără peste 360 de tineri măcelăriți și violați în timpul Festivalului Nova Music.

Alți 40 dintre ei au fost răpiți și se află încă în mâinile teroriștilor. Festivalul de la Sanremo ar fi putut să-și exprime solidaritatea cu ei. Festivalul de la Sanremo ar fi putut să-și exprime solidaritatea cu ei. Este păcat că acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat Bar prin intermediul Twitter.

Noemi Di Segni, președinta Uniunii Comunităților Evreiești din Italia, a declarat pentru ANSA că este dezamăgită de faptul că în timpul festivalului nu a fost lansat "un apel pentru eliberarea ostaticilor aflați în mâinile Hamas" și s-a plâns de "utilizarea unor termeni care jignesc încă o dată istoria țării noastre și a întregii Europe.

"De acum și până la concursul Eurovision, fac apel ca cei 136 de ostatici să fie amintiți în fiecare zi. Și ei au dreptul la muzica lor și la întoarcerea la casele lor", a continuat ea.

Reacția artistului

"Ambasadorul Israelului mă critică? Faptul că vorbește așa nu e bine...".. spune artistulla mesajul ambasadorului israelian la Roma, Alon Bar.

"Nu știu ce să răspund, îmi pare foarte rău că a reacționat așa așa. Erau atât de multe lucruri de spus... La ce să folosesc această scenă? Eu sunt muzician și am vorbit mereu despre asta încă de când eram copil, nu de la 7 octombrie", a declarat Ghali, pentru Domenica In.

Roberto Sergio, directorul general al televiziunii de stat Rai, care difuzează festivalul, și-a exprimat "solidaritatea sinceră cu poporul israelian și cu comunitatea evreiască”.

"În fiecare zi, știrile și programele noastre povestesc tragedia ostaticilor din mâinile Hamas și vor continua să facă acest lucru, precum și amintirea masacrului copiilor, femeilor și bărbaților din 7 octombrie", a continuat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE