Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Contraofensiva ucraineană împotriva forțelor militare ruse avansează, anunță Pentagonul

Contraofensiva ucraineană împotriva Rusiei avansează, a declarat Pentagonul ca răspuns la întrebările presei cu privire la faptul că Ucraina a obținut câștiguri semnificative. "A fost și va continua să fie o luptă grea pentru ei", a declarat marți reporterilor purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene, Patrick Ryder, citat de The Washington Post.

El a repetat un comentariu făcut recent de secretarul apărării Lloyd Austin, potrivit căruia va fi "un maraton și nu un sprint".

Ucraina are încă o capacitate de luptă semnificativă, a declarat Ryder ca răspuns la întrebările presei cu privire la faptul că cea mai mare parte a puterii de luptă a Ucrainei a fost introdusă deja pe câmpul de luptă. Pentagonul rămâne încrezător că Ucraina "va continua să dispună de mijloacele militare prin care să continue această campanie", a declarat Ryder.

Între timp, Rusia a bombardat marți o unitate medicală din Herson, ucigând un medic, rănind o asistentă și avariind un departament de chirurgie de acolo, a declarat Oleksandr Prokudin, guvernatorul regiunii, într-un comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE