Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia, prima reacție după atacul cu drone asupra Moscovei. ”Veneau de pe teritoriul Ucrainei”

Dronele care au atacat marți dimineața Moscova și regiunea adiacentă capitalei ruse au fost lansate de pe teritoriul Ucrainei, a precizat un oficial de rang înalt din domeniul apărării antiaeriene din Rusia, conform agenției EFE.

”Dronele care în noaptea de 1 august au încercat să atace Moscova şi regiunea Moscovei veneau de pe teritoriul Ucrainei", a afirmat, sub protecția anonimatului, oficialul citat pentru agenția TASS, citată de Agerpres.

Informația a fost confirmată și de o sursă din cadrul serviciilor pentru cazuri de urgenţă. Acest luru ar însemna că dronele ar fi survolat cel puțin 500 de kilometri în spațiul aerian rusesc, adică distanța minimă dintre capitala rusă și granița cu Ucraina.

Dronele care au atacat Moscova, lansate de pe teritoriul Rusiei

În schimb, deputatul ultranaționalist Leonid Sluţki, care este lider la Partidului Liberal Democrat din Rusia, crede că dronele au fost lansate de pe teritoriul rus.

”Este clar că dronele sunt lansate de o reţea de agenţi care operează pe teritoriul nostru”, a afirmat Sluţki, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus).

Politicianul rus și-a exprimat convingerea că răspunsul Ministerului rus al Apărării la adresa Ucrainei nu va întârzia să apară.

”Este timpul să declanşăm o ploaie de foc asupra centrelor de luare a deciziilor (de la Kiev) pentru a distruge odată pentru totdeauna această molimă nazistă”, a afirmat Sluţki, potrivit sursei citate.

În atacul comis marți, o dronă a lovit fațada din sticlă de la etajul 21 al unuia dintre blocurile turn din centrul financiar Moscow City. Două clădiri au fost avariate în urma unui atac similar, lansat sâmbăta trecută, a precizat primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a anunțat că forţele apărării antiaeriene au doborât două drone în regiunea Moscovei: una în districtul Odinţovo şi cealaltă în districtul Naro-Fominsk, unde staţionează Divizia nr. 2 de infanterie motorizată, una dintre unităţile de elită ale armatei ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE