Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Consiliul Uniunii Europene solicită statelor membre să elimine orice restricție de călătorie legată de COVID

Consiliul Uniunii Europene a actualizat recomandările de călătorie și cere ridicarea tuturor restricțiilor legate de COVID-19 din UE.

Într-o declarație, instituția solicită statelor membre să elimine orice restricții privind călătoriile din motive de sănătate publică.

În octombrie, Spania a devenit ultima țară din UE care a renunțat la cerințele de intrare pentru COVID. Până atunci, călătorii din afara UE erau obligați să prezinte dovada vaccinării, recuperării sau testului COVID negativ.

Dacă pandemia se agravează sau apar noi tulpini în țări din afara UE, Consiliul că pot fi impuse cerințe și restricții temporare. Dacă situația se înrăutățește în țările UE , cerințele de a prezenta un certificat digital COVID sau de a fi supus testării pot fi reintroduse.

Care sunt cele mai recente reguli de călătorie pentru țările UE?

Deoarece Spania și-a ridicat restricțiile finale în octombrie, turiștii din toate țările nu mai trebuie să prezinte niciun document COVID pentru a intra în orice țară din UE.

Anterior, multe țări solicitau dovada vaccinării, un certificat de recuperare sau un test negativ prin Certificatul digital COVID al UE (EUDCC).

Țările UE primesc acum toți turiștii, indiferent de statutul de vaccinare, recuperare sau testare.

În conformitate cu noile recomandări, este probabil ca UE să rămână liberă de restricții , cu excepția cazului în care cazurile cresc în anumite țări sau regiuni sau nu apar noi tulpini.

Purtarea măștilor este încă obligatorie de unele țări în anumite situații, dar pasagerii care zboară în UE nu mai trebuie să poarte măști în aeroporturi sau la bordul zborurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE