Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Consilier al comandantului forțelor armate ucrainene, ucis de o grenadă dintr-un cadou de naștere

Un consilier de rang înalt al comandantului forțelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, a fost ucis în urma exploziei unui cadou primit la ziua lui de naștere, anunță The Washington Post.

Accident sau asasinat?

Într-un mesaj publicat pe Telegram, generalul Valeri Zalujnîi a declarat că asistentul său, maiorul Hennadii Chastiakov, a fost ucis în "circumstanțe tragice" în timp ce își sărbătorea ziua de naștere cu rudele, când "un dispozitiv exploziv necunoscut a explodat într-unul dintre cadouri". Fiul său în vârstă de 13 ani a fost, de asemenea, grav rănit, a precizat Poliția Națională a Ucrainei.

Ministrul Afacerilor Interne, Ihor Klimenko, a scris luni pe Telegram că ancheta inițială a arătat că Chastiakov "s-a întors acasă de la serviciu cu cadouri de la colegi, pe care a început să le arate familiei sale". "A scos o cutie de cadouri cu grenade înăuntru și a început să îi demonstreze fiului său cum funcționează aceste muniții", a spus el. Fiul său a început să răsucească unul dintre inelele grenadei. Chastiakov ar fi luat grenada înapoi și a tras el însuși inelul, a scris Klymenko. Pe rețelele de socializare unii au speculează că moartea lui Chastiakov a fost mai degrabă un asasinat decât un accident.

Poliția a mai găsit încă cinci grenade de același tip în apartament, a scris Klymenko, și l-a identificat pe colegul care a oferit cadoul. O percheziție în biroul militarului respectiv a scos la iveală două grenade similare.

Anterior, publicația ucraineană Ukrainska Pravda a relatat pe Telegram că soția lui Chastiakov a declarat că explozia a fost cauzată de o grenadă care se afla în interiorul unei pungi de cadouri pe care acesta o adusese acasă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE