Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Confuzia făcută de Marcel Ciolacu. Negoiță și Băluță, ”cei mai buni primari din Buzău”

Premierul Ciolacu, împreună cu primarii sectoarelor 3 și 4 au inaugurat un pasaj rutier la ieșirea din București spre Autostrada Soarelui. De construcția pasajului s-a ocupat o societate a primăriei sectorului 3, iar lucrările au costat 36 de milioane de lei.

Structura metalică de tip Vortex de deasupra podului a fost motiv de dispută juridică între primăriile sectoarelor 3 și 4. Instituția condusă de Daniel Băluță a obținut o ordonanță președințială care obligă primăria sectorului 3 să nu utilizeze structura arhitecturală, despre care Robert Negoiță spune că nu ar fost copiată, ci doar inspirată din proiectul sectorului vecin.

La inaugurare, premierul Marcel Ciolacu a ținut să îi felicite pe cei doi primari, dar a încurcat Bucureștiul cu Buzăul. S-a corectat după câteva minute și a pus confuzia pe seama căldurii și a dorului de casă.

”Trebuie să-l felicit pe primarul Robert Negoiță, alături de Daniel Băluță. Sunt cei mai performanți primari de sector din municipiul Buzău”.

Premierul s-a corectat, după câteva minute.

”Cred că, din cauza emoțiilor și a soarelui, am spus municipiul Buzău, în loc de municipiul București. Asta înseamnă că gândul întotdeauna te duce tot acasă”.

”România trece de la fapte la vorbe”

Cu o zi în urmă, la conferința de presă cu ocazia lansării investiției ”Neptun Deep”, Marcel Ciolacu s-a încurcat și a spus că ”România trece de la fapte la vorbe”.

”Mai există o semnificație importantă, România trece de la fapte la vorbe. Asta se întâmplă acum. Cred că am spus la început. Acest mandat este despre fapte concrete și realizări economice”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Ulterior, în transcriptul prezentat pe site-ul Guvernului, propoziția a fost reformulată corect.

Guvern nou, greșeli gramaticale vechi

Premierul Marcel Ciolacu a dat tonul, iar mai mulți miniștri au preluat greșeala la audierile pentru noul Guvern, din 14 iunie. Nici unul nu și-a dat seama că a spus ceva greșit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE