Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concert de muzică romantică. Jack Savoretti și Ana Coman, la Arenele Romane

Jack Savoretti, artistul britanic, așteptat de mulți fani, a concertat, vineri seară, la Arenele Romane. În deschiderea concertului, a cântat o altă artistă iubită de publicul român: Ana Coman.

Vineri seară, la Arenele Romane, fanii din România au putut, în sfârșit, să îl asculte live pe artistul britanic Jack Savoretti. Artistul cântă muzică folk, indie, dar și alternativ. A studiat chitara de mic și este pasionat de poezie. Cel mai recent album al său este Europiana, cel pe care l-a prezentat și publicului din România. 

Reporter: Sensibilitatea este importantă pentru tine, auzim asta în piesele tale. Ne poți spune povestea piesei Candlelight?

Jack Savoretti, muzician: Povestea piesei Candlelight? De fapt, povestea din spatele tuturor pieselor mele este romantismul. Sunt un fan al muzicii romantice. Dar muzica romantică nu înseamnă neapărat un cântec de dragoste. Sunt multe cântece de dragoste la radio care nu mi se par deloc romantice. Uneori, un cântec trist poate fi romantic, dar și un cântec vesel poate fi romantic. Un cântec despre moarte ar putea fi romantic. Sau unul despre nașterea unui copil. Cred că, de fapt, este vorba despre a surprinde acea atmosferă. Eu o surprind, îmi place această atmosferă. Este asemeni unui fluture pe care încerc să-l prind, îl pun într-un borcan, iar atunci când am nevoie de acea atmosferă, o eliberez. Asta fac eu în cântecele mele. Iar piesa Candlelight este cea care m-a făcut să realizez acest lucru. Să creez acest superb fluture pe care, atunci când am nevoie, sau când altcineva are nevoie, să îl pot elibera.

În deschiderea concertului Jack Savoretti, a cântat artista Ana Coman, una dintre cele mai apreciate voci tinere din România. Muzica ei transmite, în primul rând, foarte multă emoție. Este și unul dintre motivele pentru care Ana Coman a fost aleasă de Jack Savoretti să concerteze pe scena de la Arenele Romane, în deschiderea evenimentului.

Ana Coman, muzician: Eu sunt foarte bucuroasă, pentru că procesul prin care ajung să cânt în deschidere este că artistul spune da, de artistul ăsta-mi place, pe el îl vreau. Și eu sunt fan Jack Savoretti de mult timp, mi se pare incredibil că a rezonat cu ce cânt eu și că ajung să fac asta acum.

Reporter: Cum ajungi ca artist să decizi că vrei să mizezi pe sensibilitate, pe puterea versului, pe puterea și charisma ca artist pe scenă?

Ana Coman, muzician: Nu cred că am decis, adică nu a fost o decizie, pot să fac muzică în care să nu pun atât de mult suflet, dar aleg să fac ce fac acum. Mie-mi vine natural să compun cum compun. Linia melodică de la voce e făcută de mine, instrumentalul, de colegii mei, rezonăm pe filmul ăsta, adică asta simțim să facem. Și nu mi se pare neapărat o nișă, pentru că muzica mea a ajuns cumva la mai mulți oameni decât m-aș fi așteptat la început. Adică oamenii apreciază și vulnerabilitatea mea.

Interviurile integrale cu Ana Coman și Jack Savoretti le puteți urmări în curând pe pagina euronews.ro și în cadrul emisiunii CULT.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE