Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anii '80 revin la modă prin prisma muzicii și a serialelor

La Hype, așezăm la loc de cinste o decadă tot mai prezentă în viețile noastre: anii ‘80.  Nu aș ști să pun precis degetul pe momentul în care societatea actuală a decis că e cool să te întorci în timp.  În schimb, muzica, social media și moda ne amintesc, la fiecare pas, că se poartă deceniul 8...

Serialul Stranger Things este unul dintre motivele pentru care noile generații au aflat despre casetele video, culorile-neon, pantalonii cu bretele. Dar și despre hiturile anilor 80.  Muzica din acea perioadă, prezentă, evident, pe coloana sonoră a producției Netflix, face furori pe Tik Tok.  Unde a și început un război între „tinerii” ceva mai experimentați, care au crescut pe melodiile respective și puștii care se dau în spectacol pe hiturile despre care doar ce au aflat.

Anii 80: mom jeans, tie-dye și sneakerși

Anii 80 au însemnat modă colorată, mom jeans, bucket hats, tricouri print și tie-dye, bascheți ori sneakerși care aveau să scrie istorie. Păr de un volum exagerat și multe, multe accesorii.Un look general de care... generația 2022 este absolut fascinată. Cum au ajuns la el?  Prin intermediul aceleiași rețete care funcționează de atâtea decenii: muzică și film.

Stranger Things este una dintre cele mai lăudate producții Netflix. Le-a adus tinerilor detalii din viețile puștilor din anii 80.  Prima ieșire la mall, primul milkshake, muzica de la radio, șosetele albe și bascheții aruncați la nimereală în picioare.

Dincolo de toate acestea, impactul pe care îl are coloana sonoră a producției este colosal.  Piesa „Running Up that Hill”, interepretată de Kate Bush și lansată în 1985, este astăzi pe primele locuri pe platformele de streaming. Iar playlistul cu muzica din serial a avut o creștere de aproape 1.800% odată cu lansarea noului sezon, conform Billboard.

Muzica revine la ritmul anilor 80

Sunt vreo doi ani, de altfel, de când industria muzicală a revenit la ritmul anilor ‘80 și la sintetizatoarele care declanșau isteria în rândul maselor. The Weekend, cu al său Blinded by the Lights ori Dua Lipa sunt printre cei care au mers curajos în această direcție.

Artista britanică a lansat o piesă alături de legendarul Elton John – mai precis, a folosit sample-uri din “Rocket Man” și „Sacrifice”. Rezultatul: aproape 1 miliard de streamuri pe Spotify. Interesant e că tânăra generație a luat-o drept hit contemporan, fără să realizeze că îi trece pe la urechi...un mix savuros, dar ceva ma vintage.

De altfel, aplombul puștimii s-a lăsat cu contre pe TikTok. Unde, dincolo de muzică și film, disputa se dă pe moda anilor 80. Tinerii spun că jeanșii skinny sunt demodați și...pentru bătrâni, iar ei preferă relaxarea oferită de modelele acelei decade.

Altfel, toat bune: hashtagul #80sfashion are peste 205 milioane de vizualizări pe Tik Tok.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE