Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concedieri la Google. CEO-ul companiei își avertizează angajații să se aștepte la reduceri de personal în 2024

Google a concediat peste o mie de angajați din diverse departamente, începând din 10 ianuarie. Cu toate acestea, Sundar Pichai, directorul general al companiei, a avertizat că este posibil să mai recurgă la reduceri de personal, relatează The Verge.

"Avem obiective ambițioase și vom investi în principalele noastre priorități în acest an”, le-a transmis CEO-ul Google angajaților companiei, printr-un mesaj intern.

”Realitatea este că trebuie să facem alegeri dificile pentru a crea capacitatea pentru această investiție”, a adăugat el.

Până în acest moment, ”alegerile dificile” au însemnat concedieri și reorganizări în cadrul echipelor Google de hardware, vânzări de publicitate, căutare, cumpărături, hărți, politici, inginerie și YouTube.

”Eliminarea acestor posturi nu este de amploarea reducerilor de personal de anul trecut și nu va viza fiecare echipă”, a precizat Pichai.

Google a renunțat la 12.000 de posturi, la începutul anului 2023. "Dar știu că este foarte dificil să vezi colegi și echipe afectate”, a adăugat CEO-ul Google, conform sursei citate.

Sundar Pichai a afirmat că disponibilizările din acest an au vizat ”eliminarea stratificării pentru a simplifica execuția și a impulsiona viteza în anumite domenii".

De altfel, directorul executiv al companiei a confirmat informația care a generat temeri în rândul multora dintre angajații Google; faptul că vor mai urma reduceri de posturi.

"Multe dintre aceste schimbări sunt deja anunțate, deși, pentru a fi sinceri, unele echipe vor continua să ia decizii specifice de alocare a resurselor pe parcursul anului, acolo unde este necesar, iar unele posturi pot fi afectate", a scris el.

Potrivit The Verge, un purtător de cuvânt al Google nu a făcut publice informații suplimentare pe această temă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE