Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania care construiește 42 de kilometri din A3 a oprit lucrările, din cauza creșterii prețului la materialele de construcții

Compania care construiește 42 de kilometri din autostrada A3, între Cluj și Zalău, a oprit lucrările, până când Guvernul rezolvă problema creșterii prețului la materialele de construcții.

La sfârșitul săptămânii trecute, compania amenințase că va opri lucrul pe toate cele șapte proiecte pe care le are în gestiune, în total 140 de kilometri de autostradă. O ordonanță de urgență care ajustează costurile la contractele de autostrăzi și căi ferate este în pregătire. Ministerul Fondurilor Europene transmite că o va prezenta public până la finalul săptămânii.

Reprezentanții companiei care a oprit lucrările spun că nu vor relua lucrul până când situația nu se deblochează

Reprezentanții companiei care a oprit lucrările declară că nu vor relua lucrul până când situația nu se deblochează. Dacă nu ar aștepta intrarea în vigoare a noii ordonanțe de urgență, ar lucra pe vechile prețuri, deci în pierdere.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: „Este singurul constructor, pe singurul lot la care să zicem săptămâna aceasta nu se mai desfășoară lucrările așa cum ar trebui. Are capacitatea, din punctul nostru de vedere, să recupereze această săptămână în care să spunem că nu lucrează din anumite considerente. Avem contracte, avem termene contractuale, avem inclusiv penalizări prevăzute în contracte, sunt și alți constructori în piață, deci facem tot ce ține de noi legal, contractual, pentru a-i ajuta pe constructori, dar, de aici, presiuni de genul nu mai lucrăm, e o cale lungă.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE