Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comisia Europeană: Conducta Nord Stream 1 a fost închisă sub pretexte false

Publicat de: Oana Stoica

Comisia Europeană a acuzat gigantul rus Gazprom că a oprit furnizarea de gaze prin conducta Nord Stream din Marea Baltică către Germania sub pretexte false.

„Anunţul Gazprom din această după-amiază că închide din nou (Nord Stream) sub pretexte false este o altă confirmare a nefiabilităţii sale ca furnizor. Este, de asemenea, o dovadă a cinismului Rusiei, deoarece preferă să arunce gaze în loc să onoreze contracte”, a scris vineri seara pe Twitter un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Agerpres.

Scurgerea de petrol nu justifică oprirea gazoductului

Potrivit producătorului de turbine Siemens Energy o scurgere de petrol nu justifică, din punct de vedere tehnic, oprirea gazoductului Nord Stream.

Gazprom a anunţat vineri seara că gazoductul Nord Stream, care urma să fie repus în funcţiune sâmbătă după o perioadă de întreţinere, va fi oprit complet până la repararea unei turbine.

Anunţul Gazprom riscă să accentueze îngrijorarea ţărilor europene, care încearcă să evite o criză energetică în iarna care se apropie şi acuză Moscova că utilizează gazele ca armă pentru a se răzbuna pentru sancţiunile occidentale după ofensiva rusă în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE