Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Colaborare împotriva dezinformării ruse în UE. Franța, Polonia și Germania denunță o operațiune de dezinformare a Rusiei

Franţa, Germania şi Polonia au fost victimele unei operaţiuni externe de dezinformare, provenită în special din Rusia.

Miniștrii de externe din cele trei țări se vor întâlni, luni, la Paris și vor anunța un nou acord de cooperare împotriva strategiilor Moscovei.

”Cele trei ţări ale noastre au fost victimele aceleiaşi strategii de destabilizare. Luni, vom face anunţuri cu privire la o nouă cooperare împotriva dezinformarii şi a atacurilor informaţionale ruseşti”, a declarat Séjourné pentru cotidianul regional francez, într-un interviu publicat sâmbătă.

Până acum, atacurile au venit prin conturi și situri de știri false. Șeful diplomației franceze a declarat, potrivit presei, că va fi dezvăluită strategia atacurilor comise de regimul Putin, pe fondul invaziei din Ucraina.

De altfel, ministrul francez de externe spune că toate ţările Uniunii Europene se confruntă cu dezinformarea venită din canale ale Moscovei.

El consideră că europenii trebuie să își întărească mai mult propria securitate în mediul on line, mai ales, acum, cu patru luni înainte de alegerile europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE