Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Vijeliile au făcut pagube în 13 județe. Mai multe localități au fost afectate de furtuni și grindină

Mașini distruse de grindină sau de copacii doborați de vânt, case rămase fără acoperișuri, drumuri blocate de arbori. Asta au lăsat în urmă vijeliile și grindina din estul și sud-estul țării.

Pe Autostrada Soarelui, grindina a fost atât de mare încât a spart geamurile unor mașini. De altfel, a fost cod roșu de vijelii în județele Constanța, Ialomița, Călărași și Brăila, iar pentru mai multe localități din județul Buzău autoritățile au transmis mesaje Ro-Alert.

În Galați, în localitatea Matca, vântul puternic a răsturnat mașini și a distrus complet serele localnicilor. Potrivit meteorologilor, în unele zone, rafalele au ajuns și la 90 de kilometri pe oră. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că furtunile au făcut pagube în 53 de localități din 13 județe.

Vântul a suflat cu rafale de peste 90 de kilometri pe oră. Totodată, ANM a emis și o avertizare cod portocaliu de vreme rea până luni dimineață la ora 03.00 pentru Moldova, Dobrogea și estul Munteniei.

Cod roșu de vijelii în patru județe

Vor fi rafale de vânt de până la 80 de km pe oră și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. Cantitățile de apă pot depăși 60 de litri pe metru pătrat.

În același timp, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru Maramureș, Transilvania și mare parte din zona Munteniei. În aceste zone vor fi precipitații care pot depăși 40 de litri pe metru pătrat.

Între timp, apar imagini cu efectele furtunii din zona de vest a țării. În localitatea Biled, județul Timiș, vântul puternic a smuls acoperișul unei benzinării. Mai mai mulți copaci au căzut pe carosabil, iar un autoturism parcat a fost avariat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE