Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coadă de camioane pe 20 de kilometri, la Vama Siret. Timpii de așteptare ajung și la 15 ore

Circulația pe DN 2 va fi blocată complet sâmbătă, între orele 18:00 și 22:00, între Dărmănești și Vama Siret, din cauza cozii de aproape o mie de tiruri și a două transporturi agabaritice.

Restricția va lua sfârșit în momentul în care cele două transporturi agabaritice vor trece granița cu Ucraina, anunță de IPJ Suceava. Acum, coada de autotrenuri se întinde pe mai mult de 20 de kilometri, iar timpul de așteptare este de 15 ore.

”În acest moment, vorbim de un flux mare de camioane care se prezintă pe sensul de ieșire din România, pe sensul de ieșire din Vama Siret.

Așadar, timpii de așteptare sunt de 120 de minute pe sensul de intrare în România, iar pe cel de ieșire vorbim de 900 de minute.

Precizăm faptul că Poliția de frontieră lucrează la capacitate maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, în acest sens fiind folosite toate arterele destinate controlului acestor automarfare.

De asemenea, s-suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control și s-a luat legătura cu autoritățile ucrainene în vederea dispunerii unor măsuri în comun, pentru fluidizarea traficului”, a declarat Alina Petraru, purtător de cuvânt al Vămii Siret, la Euronews România.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să folosească rute alternative.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE