Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Co-fondatorii Instagram vin cu o nouă aplicație. Artifact, noul TikTok pentru texte

Kevin Systrom și Mike Krieger s-au întors. Co-fondatorii Instagram, care au părăsit Facebook în 2018, pe fondul tensiunilor cu compania lor-mamă, au format o nouă întreprindere pentru a explora idei pentru aplicațiile sociale de ultimă generație.

Primul lor produs este Artifact, un flux de știri personalizat care folosește învățarea automată pentru a înțelege interesele utilizatorilor și pentru a permite în curând să discute despre acele articole cu prietenii, potrivit The Verge.

Ce este Artifact

Artifact - numele reprezintă îmbinarea articolelor, faptelor și inteligenței artificiale. „Compania intenționează să permită utilizatorilor să intre rapid”, spune Systrom. Aplicația va fi disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Cel mai simplu mod de a înțelege Artifact este să gândim simplu. Acesta va fi un fel de TikTok pentru texte, deși l-ați putea numi și Google Reader renăscut ca aplicație mobilă.

Aplicația se deschide către un flux de articole populare alese dintr-o listă organizată de editori, de la organizații de știri de top precum The New York Times, până la bloguri la scară mică despre subiecte de nișă.

Atingeți articolele care vă interesează, iar Artifact vă va oferi postări și povești similare în viitor, la fel cum este și vizionarea videoclipurilor pe pagina TikTok For You care își reglează algoritmul în timp.

La fel ca o rețea de socializare de la sfârșitul anilor 2000, Artifact își are ochii fixat pe text. Fondatorii speră ca un deceniu în plus de lecții învățate, împreună cu progresele recente în inteligența artificială, vor ajuta aplicația lor să ajungă la un public mai mare.

Tehnologia care a activat ChatGPT a creat și noi posibilități pentru rețelele sociale

Descoperirea care a permis Artifact a fost transformatorul, pe care Google l-a inventat în 2017. Oferă un mecanism pentru ca sistemele să înțeleagă limba folosind mult mai puține intrări decât fusese necesară anterior.

Transformatorul a ajutat sistemele de învățare automată să se îmbunătățească într-un ritm mult mai rapid, ceea ce a condus direct la lansarea ChatGPT de anul trecut și la boom-ul de interes aferent în jurul AI. (Transformatorii sunt "T" din ChatGPT.)

De asemenea, a creat noi posibilități pentru rețelele sociale. La început, rețelele sociale vă arătau lucruri pe care prietenii utilizatorilor le considerau interesante - modelul Facebook.

Apoi au început să arate lucruri bazate pe persoanele pe care aceștia le-au ales să le urmărească, indiferent dacă erau prieteni sau nu - modelul Twitter.

Inovația TikTok a fost aceea de a arăta lucruri folosind doar predicții algoritmice, indiferent de cine erau prietenii sau pe cine a urmărit utilizatorul. În scurt timp, a devenit cea mai descărcată aplicație din lume.

Artifact reprezintă un efort de a face același lucru, dar pentru text.

„Am văzut această schimbare și mi-am zis: "Oh, acesta este viitorul social”, a spus Systrom.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE