Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CM Qatar 2022. Culisele meciurilor din prima fază a optimilor. O singură echipă europeană se luptă sâmbătă să ajungă în sferturi

Doar două meciuri au loc sâmbătă, în prima zi a fazei eliminatorii de la Cupa Mondială, și o singură echipă europeană pe teren: Olanda, în timp ce va înfrunta echipa Statelor Unite.

Iată culisele celor două meciuri care au loc sâmbătă seară:

Olanda vs SUA (ora 17:00)

Echipa olandeză a avut o zi de odihnă înainte de meciul cu SUA de sâmbătă. Echipa europeană se confruntă cu gripa. Antrenorul Olandei Louis van Gaal nu a precizat câți jucători au fost afectați de virus.

SUA încearcă să ajungă în sferturi de finală pentru prima dată din 2002. SUA au jucat împotriva Olandei de cinci ori, toate amicale. Americanii au pierdut patru partide, înainte de a reuși să învingă „Portocala mecanică” pentru o victorie cu 4-3 în 2015.

Finalistă învinsă în 1974, 1978 și 2010, Olanda a început acest turneu cu o victorie cu 2-0 în fața Senegalului, a egalat Ecuador cu 1-1 și a învins Qatar cu 2-0 în fruntea Grupei A.

Echipa lui Louis Van Gaal a fost criticată acasă pentru o presupusă lipsă de inspirație de atac, în ciuda unei serii de 18 meciuri neînvinse.

Christian Pulisic, care a devenit o vedetă americană cu golul victoriei care a ridicat echipa sa în optimile de finală de la Cupa Mondială, va juca în ciuda accidentării de la meciul cu Iran.

SUA nu a câștigat în ultimele 11 meciuri la Cupa Mondială împotriva echipelor europene, o serie care include cinci înfrângeri și șase remize.

Argentina vs Australia (ora 21:00)

Va fi ultimul meci al lui Lionel Messi la Cupa Mondială? Este de așteptat ca Australia să piardă în fața Argentinei -- dar au existat multe surprize în acest an la Cupă Mondială.

Argentina a fost luată prin surprindere de Arabia Saudită în meciul de deschidere și a trebuit să învingă Polonia la începutul acestei săptămâni, pentru a avansa în grupe. După ce a învins Polonia, Argentina a devenit câștigătoarea Grupei C la începutul acestei săptămâni.

Australia este în runda eliminatorie doar pentru a doua oară. Călătoria lor anterioară a fost o înfrângere cu 1-0 cu Italia în 2006. Acesta este primul meci dintre cele două echipe din 2007.

Cronologia meciurilor de vineri

Coreea de Sud s-a calificat în optimile de finală, după ce a învins Portugalia cu 2-1 printr-o lovitură surprinzătoare a lui Hwang Hee-chan. Coreea de Sud, care a început ziua pe locul trei în grupă, și-a asigurat locul doi.

Uruguay a învins Ghana cu 2-0, dar nu a fost suficient pentru a permite echipei să treacă, deoarece avea nevoie de trei goluri pentru a depăși Coreea de Sud la golaveraj. Luis Suarez a plâns când echipa sa a fost eliminată de la Cupa Mondială, în timp ce jucătorii au fost supărați pe arbitru pentru că nu au primit un penalty pe care credeau că îl merită.

Elveția a avansat în optimile de finală pentru al treilea turneu la rând după o victorie cu 3-2 în fața Serbiei.

Spre sfârșitul meciului au existat unele tensiuni, când jucătorul elvețian Granit Xhaka -- a cărui familie este de etnie albaneză -- a fost împins de sârbul Nikola Milenkovic. Ambii jucători au primit cartonaș galben în urma incidentului.

Camerunul a fost eliminat de Cupa Mondială, dar nu fără să se bucure mai întâi de o victorie palpitantă cu 1-0 asupra Braziliei, cu golul lui Vincent Aboubakar la două minute de la pauză.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE