Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cluj-Napoca: Competiția Jazz in the Park dă startul evenimentelor muzicale. 13 trupe din zece țări vor concura la această ediție

Competiția Internațională Jazz in the Park va deschide sezonul evenimentelor muzicale la Cluj-Napoca. 13 trupe din zece țări vor concura la evenimentul care se va desfășura la începutul lunii iulie.

Jazz in the Park Competition 2024 începe la Cluj-Napoca

Competiția Jazz in The Park este o oportunitate pentru cei care vor să își creeze o carieră muzicală, potrivit organizatorilor. Ei spun că la ediția de anul acesta s-au înscris peste 200 de trupe și soliști din Europa, America de Nord, America de Sud și Asia. Câștigătorii vor fi aleși în funcție de calitatea și originalitatea interpretării, dar și de prezența scenică.

Denisa Dan, manager Jazz in the Park: „Cred că contează foarte mult să înțeleagă contextul în care ei concertează. Un festival outdoor este un cadru total diferit față de un concert într-un club, ținem cont, desigur, de calitatea muzicală. Jurații concursului o să țină cont de asta, dar contează foarte mult și cum se simt ei pe scenă, cum interacționează unii cu alții și cum interacționează cu publicul care este în fața lor”.

Anul trecut, trupa Klawo din Polonia a fost câștigătoarea ediției. Muzica trupei îmbină mai multe genuri și oferă un spectacol plin de energie și improvizație. Artur cântă la trompeta și bas. Spune că experiența de anul trecut din România i-a făcut mai populari în Polonia.

Artur Szalsza, Trupa Klawo: „Da, a fost cu siguranță un punct de cotitură pentru noi, pentru că suntem încă o trupă tânără. Și cred că atunci când am început, nu eram cu adevărat conștienți că oamenilor le-a plăcut foarte mult și am avut o primire foarte bună acasă, unde orașul nostru natal este Gdańsk, în nordul Poloniei. Deci, au venit mulți oameni la concertele noastre și exista un interes. Și a existat o casă de discuri care dorea să ne susțină și să lanseze muzica noastră. Dar, totuși, nu ne așteptam cu adevărat că am putea, vreau să spun, desigur că am fi iubit asta și am fi tot timpul gândit la asta, dar nu părea real că am putea să devenim internaționali”.

Competiția Jazz in the Park are loc în perioada 5-7 iulie. Participarea și costurile asociate concursului sunt asigurate de organizatori, iar valoarea totală a premiilor depășește 25 de mii de euro.

Trupa câștigătoare și cea de pe locul doi vor fi invitate la festivalul Jazz in the Park de la sfârșitul lunii august, care va fi organizat în Parcul Etnografic din Cluj. La acest al doilea eveniment, dedicat artiștilor consacrați, vor participa anul acesta trupe precum Wasted Generation, Jazzanova, Oreglo și Krisper.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE