Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clădire a Congresului SUA; ocupată în semn de protest pentru a cere încetarea focului în Fâșia Gaza

Cel puțin 100 de persoane au ocupat, miercuri, o clădire a Congresului SUA pentru a cere administrației președintelui Joe Biden să exercite presiuni pentru încetarea focului în Fâșia Gaza, în condițiile în care războiul Israel-Hamas durează deja de 13 zile.

Protestatarii au purtat tricouri negre inscripționate cu mesaje precum ”Evreii spun: încetaţi focul acum” şi ”Nu în numele nostru”. În rotonda Cannon Building, o clădire a Congresului american, oamenii s-au așezat pe jos și au început să aplaude și să cânte. De asemenea, ei au afişat bannere cu mesajele "Încetaţi focul" şi "Lăsaţi Gaza să trăiască”, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Poliția a fost arestări la protestul neautorizat din clădirea Congresului

Poliţia Capitoliului a arestat mai mulţi protestatari.

"Protestele nu sunt autorizate în interiorul clădirilor Congresului. Am avertizat manifestanţii că ar trebui să înceteze să protesteze şi când nu s-au conformat, am început să-i arestăm", a scris poliţia pe reţeaua X (fostă Twitter).

Mitingul a fost organizat la îndemnul mișcărilor progresiste Jewish Voice for Peace (Vocea Evreiască pentru Pace) şi ''If Not Now" (Dacă nu acum).

Potrivit postului american CBS News, polițiștii au făcut 300 de arestări.

Persoanele reţinute au fost încătuşate, aşezate în şir indian în interiorul cordonului de securitate stabilit în jurul clădirii şi urcate într-un vehicul al Poliţiei. În tot acest timp, ceilalți protestatari i-au aplaudat şi au cântat imnul rezistenţei ”Bella Ciao”, potrivit agenției EFE.

Înaintea protestului organizat în Cannon Building, sute de persoane s-au adunat la National Mall, în apropiere de Capitoliu, pentru a cere administraţiei Biden să facă presiuni pentru încetarea focului în Fâșia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE