Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu spune că îşi va asuma răspunderea pentru reforma pensiilor speciale: Ori trece legea, ori plec eu

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a spus că nu va renunţa la adoptarea legii pentru reformarea pensiilor speciale şi că este dispus, în calitate de viitor prim-ministru, să ”plece acasă” dacă aceasta nu va trece la vot.

Potrivit liderului PSD, pensiile speciale au dat naştere unei crize sociale, iar situaţia trebuie rezolvată, având în vedere că legea reprezintă un jalon asumat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care ar putea conduce prin neîndeplinirea lui şi la pierderea de bani europeni.

”Ştiţi părerea mea în ceea ce priveşte pensiile speciale. Sunt şi un jalon. România nu are voie să piardă vreun euro din PNRR, cu atât mai puţin să piardă bani, pentru că nu a trecut jalonul şi legea cu pensiile speciale. Niciodată nu s-a vorbit de mediul privat, s-a vorbit de o nedreptate faţă de români, de un abuz legislativ, de o toleranţă prea mare a anumitor decidenţi din trecut şi s-a ajuns la un prag de criză socială pentru această nedreptate care s-a făcut în România. Acest lucru trebuie să se închidă”, a declarat preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Ciolacu a subliniat că dacă va fi nevoie, atunci când va fi prim-ministru îşi va asuma răspunderea asupra legii pensiilor speciale.

”Este depăşit acum termenul. Presupun că ministrul de la MIPE o să spună de ce nu avem nici legea închisă, este ultimul raport de la Banca Mondială, este în avizare acum în bordul Băncii Mondiale cu noile cerinţe pe legea deja trecută în Senat.

Eu nu o să renunţ, până când nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt preşedinte al Camerei, nu este nicio problemă şi avem deja feedback-ul de la Comisie că îndeplineşte jalonul prins în PNRR. Dacă nu, şi avem neîndeplinit acest jalon şi voi fi prim-ministru al României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă”, a mai spus preşedintele PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE