Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu, precizări despre vizita de la Bruxelles: "Premierul și miniștrii nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nu execută ordinele nimănui."

Premierul României, Marcel Ciolacu, a explicat care este miza vizitelor miniștrilor români la Bruxelles, în cadrul unei ședințe de guvern de vineri, subiect care a dezvoltat o ”întreagă dezbatere publică”, potrivit prim-ministrului.

”Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea și a unor miniștri din Guvern la Bruxelles. De aceea, aș dori să fiu foarte clar.

Premierul României și miniștrii nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane în PNRR. Automat, vizează și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populației. E un demers normal pe care Guvernul ar fi trebuit deja să-l fi făcut.

  • Doamna ministră a Muncii va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, după decizia CCR, un lucru normal.
  • Domnul ministru de Finanțe, Marcel Boloș, va merge pentru o discuție despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară, ele sunt trecute ca jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată. Nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva.
  • Domnul Câciu, ministrul Fondurilor Europene are de închis, până pe 31 august, renegocierea PNRR și planul REPOWER EU.

Ne propunem să obținem peste 1,1 miliarde euro, bani care să fie direct redirecționați către populație, pentru achiziția de panouri fotovoltaice, astfel ca românii să plătească cât mai puțin la facturile la curent. Programul ambițios acoperă întreaga Românie.

Vizitele de la Bruxelles au rolul de a obține lucruri concrete pentru țară și pentru români. Aceasta e fișa postului miniștrilor și a prim-ministrului Guvernului României. E un lucru cât se poate de normal.

Avem vești bune și de la ministerul Fondurilor Europene: toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranșei pentru luna august. 2,4 milioane de români au primit un sprijin de 250 de lei din partea statului. Aceste programe vor fi prinse și din 2024 încolo”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern de vineri.

Premierul a abordat și subiectul protestelor antivaccinare de joi, când manifestanții au mers în fața Ministerului Sănătății de teamă că "vaccinarea va deveni obligatorie".

Reprezentanți ai partidului AUR și ai ”Asociației Medici pentru Consimțământ Informat” i-au solicitat ministrului Alexandru Rafila să retragă proiectul Strategiei Naționale de Vacccinare, pus în dezbatere publică, joi. Mai mult, unele voci i-au cerut chiar demisia.

Premierul României, Marcel Ciolacu: Este o ipocrizie cinică, dezgustătoare să minți și să sperii oamenii pentru a câștiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie. Înțeleg reținerile românilor, după tot ce s-a întâmplat în pandemia COVID, însă aici vorbim despre niște vaccinuri pe care le facem noi toți: părinții, bunicii noștri, de zeci de ani în România, vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave.

Strategia de vaccinare pusă în dezbatere de ministerul Sănătății e despre informare corectă și obligația statului român ca toți românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflați în grupurile vulnerabile”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE