Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu anunță că pensiile mici vor crește. ”Este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului”

Guvernul pregătește o nouă lege a pensiilor, anunță premierul Marcel Ciolacu. Aceasta ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului. Prin această nouă lege, pensiile mici vor crește.

Aflat la Bruxelles, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024.

Este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârșitul anului.

Solicitarea Comisiei este de a închide cât mai mult din inechitățile din interiorul legii pensiilor. Niciodată Comisia nu ne-a cerut să mărim pensiile celor care au la pensie mai mult decât au avut în activitate”, a precizat premierul.

De asemenea, Marcel Ciolacu a dat asigurări că ”pensiile mici vor crește cu certitudine”.

”Va exista o abordare diferențiată în funcție de venituri. E normal să se întâmple acestui lucru. Nu i se ia nimănui niciun drept. E normal să ne învățăm lecția când s-au tăiat pensii și salarii în România”, a mai precizat șeful Executivului.

Reforma pensiilor speciale, necesară pentru deblocarea cererii de plată numărul 3 din PNRR

Întrebat dacă guvernanții vor reuși ca până în luna octombrie să depună cererea de plată numărul trei din PNRR, Ciolacu a precizat că acest lucru este necesar pentru deblocarea cererii, însă acest lucru depinde de implementarea reformei pensiilor speciale.

”Sunt ferm convins că o vom depune mult mai devreme toată această renegociere. În termenul util odată cu aprobarea renegocierii PNRR:

Nu se deblochează cererea de plată. La cererea de plată numărul trei mai avem o singură reformă de îndeplinit - respectiv pensiile speciale.

Sunt ferm convins că în maximum o săptămână se vor termina și aceste negocieri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE