Vicepreședinte ANRE: Cine a plătit în plus la factura de energie electrică primește banii înapoi

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Cei care au plătit în avans peste 100 de lei pentru factura de electricitate vor primi banii înapoi, anunță Zoltan Nagy, vicepreședintele ANRE.

Acesta a explicat condițiile în care românilor li se vor restitui banii

"Există o prevedere în ordonanța 27. După ce se închide anul 2022, când avem tot consumul pe anul 2022, ceea ce se întamplă la sfârșitul lunii ianuarie 2023 - cei care trec dintr-o categorie în alta, în jos, adică au fost între 100 și 300 și au reușit să reducă sub 100 consumul mediu lunar, pe 2022 ,a fost sub 100, în luna februarie li se restituie diferența.

Și la fel, și cei care au fost peste 300 și reușesc să intre sub 300, în 2022, în februarie vor primi diferențele plătite. Se vor restitui de către furnizori si furnizorii vor primi diferența de la bugetul de stat", a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte al ANRE.

Controale ANPC la furnizorii de energie electrică

Zilele trecute, ANPC a anunțat că a demarat controale, în întreaga țară, la furnizorii de energie electrică, pentru a verifica modul în care sunt calculate facturile emise către consumatori.

Reprezentanții ANPC au precizat că verificările au loc, în condițiile în care a crescut numărul de reclamații făcute de consumatori în legătură cu modul de calculare a facturilor la energie electrică.

Distribuie

Taguri