Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci persoane, găsite moarte într-o casă din Bascov, Argeș. Polițiștii au reținut un suspect, rudă cu victimele

UPDATE Cele cinci persoane găsite moarte în comuna Bascov, marţi, prezentau urme de violenţă, dar nu de înjunghiere, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

„În urma cercetărilor la faţa locului, victimele au fost găsite cu urme de violenţă, nefiind vorba despre înjunghiere. Cercetările sunt, încă, în desfăşurare", se precizează într-o informare transmisă presei, în baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Știre inițială

Cinci membri ai unei familii au fost găsiți morți în locuința lor, din localitatea Bascov, județul Argeș.

IPJ Argeş a fost sesizat, prin apel la 112, de către un bărbat, despre faptul că atunci când s-a întors acasă şi-a găsit soţia, fiica, cei doi socrii şi un cumnat morţi.

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au fost sesizați cu privire la faptul că, un bărbat de 48 de ani, din comuna Bascov, ar fi găsit, când s-a întors la domiciliu, cinci membri ai familiei sale (soția, copilul, cei doi socri și un cumnat), decedați, înjunghiați”, potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, polițiștii de investigații criminale și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au constatat că cele sesizate se confirmă.

Polițiștii au luat primele măsuri, iar la scurt timp, au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 53 de ani, cunoscut cu probleme psihice. Din primele informații, suspectul este rudă cu persoanele decedate, fiind fiul, respectiv fratele și unchiul persoanelor decedate.

Bărbatul se află în custodia polițiștilor, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Potrivit autorităților, acesta era în evidențele medicale, însă nu a făcut probleme până acum, nefiind sesizări cu privire la comportamentul său.

"Era în evidențele medicului de familie, din 2006, cu handicap accentuat psihic permanent, nu a avut antecedente. Familia era cât de cât normală, chiar locuia cu părinții, tatăl inginer-bioog, sora asistent medical la spitalul Militar, cumnatul, care din fericire nu a fost acasă era medic la spitalul Militar", a spus Gheorghe Stancu, primarul Comunei Bascov.

"Cam 2% din populația României este cu probleme psihice. Noi nu trebuie să ne facem că nu avem un astfel de procent. Acești oameni trebuie ajutați, sunt ai noștri, nu au nicio vină, trebuie să facem în așa fel încât să fie controlați periodic, să li se dea prin medicul psihiatru, la care îi trimite medicul de familie, un diagnostic serios, să primească medicamente, să răspundă cineva pentru chestia aceasta", a declarat pentru Euronews psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

"Sunt extrem de puține centre pentru persoane cu tulburări psihice cu diagnostic psihiatric, inclusiv pentru cei car au probleme cu droguri sau alcool. De multe ori, persoanele sunt internate la psihiatrie (...) Nu avem suficient de multe resurse, centre care să poată monitoriza îndeaproape persoana care se află în situația de mijloc, nici de a fi internată, nici de a fi lăsată fără supraveghere", a precizat psihologul judiciar Gabriela Groza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE