Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 8.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

95.000 de muncitori asiatici, angajați în România în 2023

  • Adio cozi în ploaie și frig, la Oficiul pentru Imigrări din București. Cetățenii străini care trebuie să-și reînnoiască documentele de câteva ori pe an au la dispoziție un număr dublu de ghișee, într-un mall din Capitală.
  • Schimbările au loc în contextul în care numărul celor care au nevoie de astfel de servicii este din ce în ce mai mare. În România au ajuns anul acesta peste 95.000 de muncitori din afara Europei.
  • Noul sediu al Oficiului pentru Imigrări din București este amenajat în incinta unui centru comercial din cartierul Berceni

Citește mai multe noile schimbări de la Oficiul pentru Imigrări, în contextul creșterii numărului de muncitori străini.

Uniunea Europeană reglementează inteligența artificială, după discuții intense și îndelungate

  • Uniunea Europeană a convenit vineri asupra unei legislaţii fără precedent la nivel global pentru a reglementa inteligenţa artificială (IA), după trei zile de negocieri intense între statele membre şi Parlamentul European.
  • S-a ajuns astfel la un "acord politic" cu privire la un text ce ar trebui să promoveze inovarea în Europa, limitând în acelaşi timp posibilele abuzuri ale acestor tehnologii foarte avansate.
  • Procesul a fost afectat la sfârşitul anului trecut de apariţia ChatGPT, generatorul de texte al companiei californiene OpenAI, capabil să scrie disertaţii, poezii sau să facă traduceri în câteva secunde.

Citește mai multe despre reglementarea Inteligenței Artificiale în UE.

Festivalul Brazilor de Crăciun

  • De 23 de ani, Festivalul Brazilor de Crăciun susține dreptul copiilor la educație. Tradiționalul eveniment caritabil organizat de ”Salvați Copiii” are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii proveniți din familii vulnerabile.
  • Anul acesta, cea mai mare sumă a fost licitată pentru bradul Untold, 140.000 de euro, care reprezintă un record absolut pentru eveniment.
  • 22 de brazi unicat, creați de designeri și artiști români, au fost licitați la evenimentul caritabil organizat de „Salvați Copiii”.

Citește mai multe despre festivalul brazilor de Crăciun.

Actorul Ryan O'Neal, cunoscut pentru rolul său din filmul Love Story, a încetat din viaţă

  • Actorul american Ryan O'Neal, cunoscut pentru rolurile din filmele lui Stanley Kubrick, "Love Story" şi "Barry Lyndon", a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 82 de ani, conform unui anunţ făcut de fiul său.
  • "Este cel mai greu lucru pe care l-am avut vreodată de spus, dar asta este. Tatăl meu a murit astăzi", a anunţat pe Instagram fiul său, Patrick O'Neal.
  • Ryan O'Neal a devenit faimos în 1970 după ce a jucat în "Love Story", o poveste de dragoste în care a interpretat rolul unui student la drept de la Harvard care se îndrăgosteşte de o tânără nevoită să lucreze la bibliotecă pentru a-şi plăti studiile.

Citește mai multe despre moartea actorului Ryan O'Neal.

Erdogan cere reformarea Consiliului de Securitate al ONU

  • Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a denunţat sâmbătă Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, despre care a spus că a devenit "Consiliul de protecţie a Israelului", a doua zi după vetoul american asupra unei rezoluţii în care se cerea încetarea focului în Gaza.
  • "Din 7 octombrie, Consiliul de Securitate a devenit un consiliu pentru protecţia şi apărarea Israelului", a denunţat şeful statului turc, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la Declaraţia drepturilor omului.
  • Potrivit Reuters, el a cerut totodată reformarea Consiliului de Securitate al ONU.

Citește mai multe despre anunțul lui Recep Tayyip Erdogan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE