Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 8:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

ANALIZĂ. Războiul ar putea costa Israelul peste 50 de miliarde de dolari

  • Războiul Israelului cu mişcarea islamistă palestiniană în Fâşia Gaza ar putea costa 200 de miliarde de şekeli (51 miliarde de dolari), a estimat duminică publicaţia financiară Calcalist, citând cifre preliminare ale Ministerului de Finanţe, potrivit Agerpres.
  • Ziarul menţionează că această estimare, echivalentul a 10% din produsul intern brut, porneşte de la premisa că războiul va dura între opt şi 12 luni, se va limita la Fâşia Gaza, fără implicarea completă a Hezbollahului libanez, Iranului sau Yemenului şi va cere activarea a 350.000 de israelieni din forţele de rezervă.
  • Ministerul israelian al Finanţelor a calificat drept "optimistă" cifra avansată de Calcalist, mai adaugă publicaţia.

Citește mai mult despre costurile pe care le implică războiul Israel-Hamas

Europa, lovită de o nouă furtună. MAE, avertizare meteo pentru românii din Franța

  • Europa este lovită de o nouă furtună. După Ciaran, care a provocat moartea a 16 oameni, sud-vestul continentului se confruntă din nou cu vreme rea.
  • Furtuna Domingos a adus ploi și vânt puternic în Spania și Franța. În Hexagon, vântul a bătut în rafale de peste 120 de kilometri pe oră și peste 250 de mii de familii au rămas fără curent electric.
  • Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare meteo pentru români în condițiile în care 11 departamente din Franța sunt sub cod portocaliu de vânt și ploaie.

Citește mai multe despre consecințele furtunii Domingos

A nins pe Transalpina. Drumarii au intervenit cu utilaje și au împrăștiat material antiderapant

  • Prima zăpadă de pe Transalpina a căzut sâmbătă seara, surprinzând turiștii care au ales să profite de ultimul moment în care se poate circula pe acest drum montan.
  • Drumarii au împrăștiat material antiderapant.
  • Transfăgărășanul și Transalpina vor fi închise de luni din cauza scăderii temperaturilor. Ministerul Transporturilor a precizat că circulația rutieră va fi interzisă pe cele două șosele de mare altitudine pentru toate categoriile de autovehicule întrucât vremea devine imprevizibilă în această perioadă a anului.

Citește mai mult despre intervenția autorităților pe Transalpina

Raport: Cel mai mic număr de accidente din ultimii zece ani. Procentul deceslor a scăzut cu 9%

  • Numărul de accidente rutiere grave, de oameni care au murit sau au fost răniți grav în urma lor a ajuns la cel mai mic nivel din ultimul deceniu, spune Direcţia Rutieră a Poliţiei Române.
  • Numărul de accidente a scăzut cu 4%, anul acesta comparativ cu 2022. Cel al deceselor cu 9 procente, iar cel al persoanelor grav rănite, cu 5%.
  • Toți cei trei indicatori se află la cele mai mici valori din ultimii zece ani.

Citește mai mult despre raportul făcut de Direcţia Rutieră a Poliţiei Române

Elena Lasconi, în pragul retragerii de pe lista de europarlamentare. Primarul USR recunoaște că a votat ”DA” la referendumul pentru familie

  • Elena Lasconi, care conduce primăria orașului Câmpulung Muscel, se află în pragul retragerii de pe lista de europarlamentare a USR.
  • Anunțul a fost făcut de președintele USR, Cătălin Drulă, care i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă și a convocat o ședință a conducerii partidului pentru a formaliza decizia.
  • După ce a votat DA la referendumul pentru familia tradițională, din 2018, Elena Lasconi a declarat recent că, pentru ea, ”căsătoria este între un bărbat și o femeie”.

Citește mai mult despre situația care a dus-o în pragul retragerii de pe lista de europarlamentare a USR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE