Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Europa, lovită de o nouă furtună. MAE, avertizare meteo pentru românii din Franța

Europa este lovită de o nouă furtună. După Ciaran, care a provocat moartea a 16 oameni, sud-vestul continentului se confruntă din nou cu vreme rea.

Furtuna Domingos a adus ploi și vânt puternic în Spania și Franța. În Hexagon, vântul a bătut în rafale de peste 120 de kilometri pe oră și peste 250 de mii de familii au rămas fără curent electric.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare meteo pentru români în condițiile în care 11 departamente din Franța sunt sub cod portocaliu de vânt și ploaie.

Cât de periculoasă este furtuna Domingos

Deși mai mică în intensitate, furtuna Domingos ar putea provoca pagube mari, au avertizat autoritățile, care au precizat că în ultimele patru zile, în unele zone din Franța a plouat cât în trei săptămâni.

Primăria din Paris a emis un avertisment cu privire la o serie de măsuri care trebuie luate în caz de vânt puternic, cum ar fi evitarea ieșirii din casă, dacă este posibil, evitarea plimbărilor pe sub copaci, evitarea plimbărilor în Bois de Boulogne și Bois de Vincennes și evitarea coborârii în subsoluri în caz de ploaie puternică.

De asemenea, se cere prudență pe calea ferată, deoarece multe linii Transilien au dificultăți în a funcționa corespunzător din cauza obstacolelor de pe șine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE